• Dijkvogels 1 aan kop na zinderde overwinning!

  9 feb 2020
 • Gisteren was het dan zover, de kraker in de 3e klasse F tussen de koplopers Dijkvogels en LUNO. Tot nu toe hadden beide teams 1 nederlaag te slikken gehad, Dijkvogels verloor voor het laatst 7 wedstrijden terug, uit van LUNO.
  LUNO ging vorige week onverwacht onderuit tegen nr. 5 Madjoe.
  De belangen waren vooraf dus duidelijk, de winnaar zou de alleenheerschappij opeisen, en het gat met nr. 3 De Vinken op 4 punten houden.


  Na een degelijke trainingsweek, en een goede voorbereiding waren we er klaar voor, en ervan overtuigd dat deze wedstrijd door ons gewonnen zou worden.

  Gespannen koppies vooraf, maar nadat de teams voorgesteld waren aan het ruim opgekomen publiek en de scheidsrechter de wedstrijd op gang had gefloten, schoten we uit de startblokken, 1-0 door Lisa en 2-0 door Tim voordat LUNO wat terug kon doen.

  Na de 3-1 van Sven kwam LUNO terug tot 3-3, en een gelijk opgaande 1e helft ontspon zich met Dijkvogels steeds aan de goede kant van de score, Met name onze heren Jeroen, Tim en Sven onderscheidden zich met mooie goals.

  Net voor rust brengen Sven en Tim het verschil op 2, ruststand 10-8.

  Na rust hetzelfde spelbeeld, LUNO komt wel snel terug tot 10-10, en Dijkvogels pareert.

  Ons 2e aanvalsvak draait moeizaam en scoort minder makkelijk dan in de 1e helft, met Danique in de ploeg voor Renée brengen we iets meer aanvalskracht, wat resulteert in een doelpunt van Richelle en een strafworp van Pepijn.

  Dan de slotfase, 30 seconden te spelen, 16-15 voor. Strafworp tegen, terecht of onterecht, onomkeerbaar.

  Time out Dijkvogels, Tim vraagt, na de 16-16, schieten om te scoren? We maken de afspraak om te gaan voor een punt, het laatste schot op mijn teken zodat de bal niet meer in de aanval van LUNO komt. Strafworp wordt gemaakt, 16-16, vakwissel.

  Nog 10 seconden op de klok. Rhodee vult exact op tijd de steun in voor Jeroen, die met volle overgave doorbreekt en de doorloopbal met 1 hand schitterend afrondt.

  De scheidsrechter blaast direct voor het einde, de winst is binnen, ontlading, Dijkvogels koploper!

  We zijn weer een stapje dichter bij ons doel, promoveren, maar we zijn er nog niet. Er volgen nog 5 finales, waar we ons geen misstap kunnen en mogen veroorloven.

  Volgende week komt Madjoe naar de Maasdijk, weer een lastige tegenstander. In de veldcompetitie verloren we hier immers nog van.

  We hopen dat ons geweldige publiek ons weer komt steunen, wij beloven weer een spectaculaire wedstrijd.

   

  Tot volgende week.

  Erik Speijer