• DIJKVOGELS A1 EN DE VELDCOMPETITIE

  21 okt 2019
 • Afgelopen zaterdag speelde de A1 alweer haar 7 competitiewedstrijd van dit seizoen. Na deze wedstrijd hebben we alle tegenstanders in de poule een keer gehad en is het tijd om de tussenbalans op te maken.

  In Delft troffen we in Excelsior onze eerste tegenstander van het seizoen. De A1 startte het seizoen wervelend! Excelsior werd namelijk met maar liefst 5-20 verslagen. Een heerlijke wedstrijd om het seizoen mee te beginnen. Maar 5 doelpunten tegen en iedereen scoorde minimaal een doelpunt deze wedstrijd.

  De daarop volgende wedstrijd troffen we het Zoetermeerse Phoenix. Dit leverde een stuk spannendere wedstrijd op.  Wij namen in eerste instantie een voorsprong, gaven  deze weer uit handen en uiteindelijk terecht werd het een gelijkspel. Na afloop van de wedstrijd hielden we echter toch een teleurstellend gevoel over… hoe hadden we een 6-3 voorsprong weg kunnen geven…

  De daaropvolgende wedstrijden waren voor de A1 toch ook wel teleurstellend. Twee keer werd er met 1 punt verschil verloren en niet omdat de tegenstanders beter waren, maar simpelweg omdat het helaas niet lukte om de gecreëerde kansen af te maken. Uit bij ONDO verloren we helaas met 8-7.  En een week later gaven we een 3-8 voorsprong uit handen tegen Refleks, 9-8.

  Na regen komt gelukkig altijd zonneschijn de daaropvolgende wedstrijden werden namelijk gewonnen. Valto werd na een overtuigende tweede helft (rust 4-4) met 10-6 terug naar De Lier gestuurd en de daaropvolgende week werd ook DES ondanks het slechte weer overtuigend verslagen.
  Helemaal tegen DES was het spel van de A1 een groot gedeelte van de wedstrijd erg goed! Er werd geduldig aangevallen en gezocht naar de juiste kans. Precies het spelletje waar we naar toe willen, een goed verzorgde rebound als basis met daarna kansen voor iedereen. 

  Afgelopen zaterdag speelde de A1 tegen ODO, de laatste tegenstander die we in de competitie nog niet hadden gehad. Ook hier zag het spel er in de eerste helft weer goed en verzorgd uit, maar opnieuw wisten we ons niet te belonen met voldoende doelpunten om de wedstrijd al bij de rust beslist te hebben. Na de rust kwam er een strijdlustig ODO uit de kleedkamer, gebrand om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Na een spannende tweede helft, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 10-10.

  In het spel zit dus zeker de laatste weken een enorm stijgende lijn, maar scorend blijft het nog een beetje achter. Ondanks dat wij kansen genoeg creëren weten we nog onvoldoende te scoren, genoeg werk aan de winkel dus. Afgelopen zaterdag verloor ook Phoenix haar eerste wedstrijd waardoor we nu drie punten achter de koploper staan.
  In deze poule kan iedereen van iedereen winnen (en dus ook verliezen 😉). Wij zijn in geen enkele wedstrijd korfballend de mindere geweest, dus we moeten ons alleen vaker gaan belonen met twee punten.

  Aanstaande zaterdag is hier weer een mooie kans voor. We mogen opnieuw aantreden tegen Excelsior, in ieder geval voor ondergetekende een speciale wedstrijd. Ik verwacht spektakel van de A1, komt dat zien!

  Job