•  
 • Dijkvogels en zorg(en)!

 • Wat? Zijn er zorgen bij Dijkvogels? Welke zorgen?

  Nou ja, eigenlijk wel en ook weer niet. Deze titel is gekozen omdat onze leden van Dijkvogels een “zorgend” beroep (en karakter!) hebben. Dat blijkt wel uit het ongelooflijk aantal dames bij de senioren die een zorgend beroep uitoefenen of medische studie aan het volgen zijn. We hebben artsen in opleiding, verpleegkundigen in het Erasmus en Reinier de Graaf, praktijkondersteuners, doktersassistenten, poliverpleegkundigen en fysiotherapeuten en leden die werken in de gehandicaptenzorg. We hoeven ons dus geen zorgen te maken als we in de wedstrijd omvallen, er is altijd wel iemand in de buurt met voldoende expertise. Geen idee waarom die interesse in de zorg zo groot is, zou er wat in het Maasdijkse water zitten…?

  Iedereen die de zorg echter kent, weet ook dat dit altijd doorgaat; avonden, nachten en weekenden. Dat is nu precies wat niet helemaal samengaat met vaste trainingsavonden en speeltijden op zaterdagen. Dit is dus ook de worsteling waar we in de selectie (al langer) mee bezig zijn. Een training missen t.o.v. andere dames die er wel altijd zijn? Is dit eerlijk? Maar ben je zonder nog wel compleet en wat te doen met kwaliteit, ervaring/leeftijd? En dan hebben we bij Dijkvogels ook niet de luxe om door te selecteren uit een breed ledenbestand.

  Bovenstaande vraagstukken gaan we het komend seizoen met de nieuwe trainers van de selectie (Dennis) en Hester kritisch op een rij zetten. Hierbij willen we inderdaad vermelden dat Hester Huijsman volgend jaar Arjan Burgers zal opvolgen als trainer bij Dijkvogels 2. We zijn hier heel blij mee en we wensen Hester veel succes met haar nieuwe stap.

  Kortom, lekker blijven zorgen allemaal (we zijn immers blij met zorgverleners!),  maar wij gaan achter de schermen met deze zorgen aan de slag.

  De TC van Dijkvogels