•  
 • DIJKVOGELS jeugdkamp een groot succes!

 • Eindelijk was het weer zover; het jaarlijkse Dijkvogels korfbalkamp. Om 17.00 uur vertrok de bus met alle kinderen verkleed als cowboy of indiaan (of als cactus) naar Heukeloms Hoefke. Er werd uitgelegd dat met ieder spel fiches verdiend konden worden, die later op het kamp van pas kwamen. Daar aangekomen, kon het kamp gelijk van start gaan met het spel 'levend ticket to ride'. De kinderen konden in groepjes punten verdienen door erwtjes te schieten, beschuitfluiten of de lasso te gooien. Met die punten konden ze treinkaartjes 'kopen' en de langste treinroute bouwen.

  Daarna was het tijd voor de bedden opmaken en nadien een heuse modeshow. Met behulp van creativiteit en attributen uit de tassen van de kinderen werden de mooiste outfits op de rode loper gepresenteerd. Vervolgens hebben een hoop kinderen hun danstalent laten zien bij de bonte avond en werd de eerste dag afgesloten met een feestje!!

  Zaterdagochtend waren alle kinderen al heel vroeg wakker (lees: te vroeg!). Na het ontbijt vertrok iedereen naar het bos. Deze wandeltocht werd gecombineerd met de ochtendgymnastiek, waardoor elk kind helemaal fit aankwam in het bos. Daar werden allerlei spelletjes gedaan voor de opleiding tot cowboy of indiaan: waterdragen, vredespijp blazen, hoefijzer werpen en een totempaal bouwen. Daarna was het tijd voor levend stratego in cowboys en indianenstijl en werd de vlag snel veroverd.

  Met de huifkar gingen we, na een lunch aan de rand van het bos, naar Oisterwijk, om daar het jachtseizoen te spelen. Alle leiding was verspreid over het dorp met boevenhoedjes op. De kinderen moesten alle leiding vangen (tikken), dus er werd hard achter iedereen aangerend. Na deze warme dag was het tijd voor een lekker ijsje en reed de huifkar terug naar het kamphuis.

  De avond stond in het teken van casino, dus bij terugkomst trok iedereen zijn mooiste galakleding aan en werd een heerlijk drie gangen diner gegeten. Daarna konden de verdiende fiches ingezet worden bij roulette, bingo en blackjack.

  Na afloop verzamelde iedereen zich bij het kampvuur waar Rhodee met de gitaar kampliedjes speelde en zong. Als laatste stond de spooktocht voor de ouderen op de planning, waar ze op zoek gingen naar cowboy Peppie in het bos. De jongere kinderen speelden nog een spelletje weerwolven van wakkerdam bij het kampvuur. Na een volle en lange dag kon iedereen daarna heerlijk slapen.

  De laatste dag begon met het inpakken van de tassen na een lekker ontbijtje. Ook werden de kamers vakkundig geveegd en gedweild door de kinderen. Daarna speelden we levend ganzenbord met allerlei vragen, opdrachten en natuurlijk de gevangenis. Na een broodje knakworst was het tijd voor de sportmiddag met korfbal, voetbal en trefbal. De verdiende punten van de ochtend konden ingezet worden om de tegenstander een handicap te geven (2 personen vast aan elkaar, voeten aan elkaar).

  Helaas was het daarna echt tijd voor de busrit terug naar huis, waar nog lekker gezongen werd en het laatste snoep werd opgegeten.

  Wij hebben onwijs genoten van een fantastisch kamp en heel veel gezellige en enthousiaste kinderen. We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien!!

  Groetjes,

  De kampleiding Dijkvogels