•  
 • Dijkvogels jubileumweekend geslaagd!

 • En ineens is het dan alweer voorbij, het geslaagde Dijkvogels 60 jaar jubileumweekend. Angstvallig werd afgelopen week het weerbericht in de gaten gehouden, maar gelukkig waren de weergoden ons nagenoeg toch goed gezind en hebben we er met elkaar een mooi weekend van mogen maken.

  Donderdagavond werd er gestart met een klaverjasavond in de Kastine, met 10 tafels enthousiaste klaverjassers was het dan ook een gezellige avond, met Joan en Wouter als winnaars van deze jubileum editie!

  Vrijdagmiddag begonnen om 4 uur de familie wedstrijdjes van onze jeugd- en G-leden. Na een flinke bui precies voor die tijd, kwam gelukkig de zon door en werd er enthousiast en sportief meegedaan, door ouders, broers, zussen en begeleiding. Erg leuk en voor herhaling vatbaar hebben we vernomen!

  Op naar het maken van de 60 foto, in het wit/groen gekleed, werden we in de juiste vorm gezet en met de technieken van de drone kwam het cijfer 60 in beeld, een mooi aandenken die binnenkort vast en zeker in de Kastine zal verschijnen.

  Aan de inwendige mens was ook gedacht, genietend van een lekkere snackje en drankje op het terras, maakten twee oudleden teams zich klaar voor hun wedstrijd. Na een voorstel rondje begon deze sportieve wedstrijd onder leiding van Remco en was het met weerzien van oude bekenden een leuke pot om naar te kijken en langs de lijn gezellig om bij te kletsen.

  De jeugd vermaakte zich op een enorme stormbaan en natuurlijk ons bekende Dijkvogels springkussen. Met een DJ lekker droog in de tent sloten we deze avond af want buiten was het inmiddels toch wel gaan regenen.

  Zaterdag was er ons alom bekende Autobedrijf van Staalduinen Schutterstoernooi, met maar liefst 150 koppels en fans was het dan ook gezellig druk op ons terrein. Een kort buitje aan het begin van het toernooi mocht de pret niet drukken en iedereen van groot tot klein werkte prima alle rondes af. Het werd dan ook spannend tot aan de laatste finales, uiteindelijk waren de gouden beker winnaars bij de jeugd dit jaar Peter en Aster, maar ook Maud en Lois want zij mochten de zilveren bekers in ontvangst nemen!

  Bij de senioren was het een knappe finale, waar de nichtjes Fleur en Chantal super hun best deden, maar toch Wouter en Pieter de wisselbeker mee mochten nemen naar De Lier! Van harte gefeliciteerd allemaal!

  Inmiddels was het tijd voor de wederom heerlijke BBQ en aten zo’n 260 mensen gezellig mee, want het frissere weer zorgde voor voldoende vraag naar een warm stukje vlees, heerlijke salades, stokbroodjes met smeersels en patat. Onder het genot van een muziekje van de DJ werd het van lieverlee tijd om huiswaarts te gaan na wederom een geslaagde dag!  

  Zo kwam er een einde aan onze "een jaar lang 60e Dijkvogels verjaardag" en is het morgen/vandaag, woensdag 19 juni, alweer precies 61 jaar geleden dat Dijkvogels is opgericht!

  Een groot dankjewel aan iedereen die heeft meegeholpen dit jubileumweekend/jaar tot een succes te maken, hetzij als organisatie, vrijwilliger,  gewoon als lid van Dijkvogels, sportieve deelnemer of gezellige bezoeker, want zonder jullie aanwezigheid geen 60 jaar Dijkvogels, een Dijk van een vereniging!  

   

  Groeten het bestuur van Dijkvogels

  P.S.  Kon je er niet bij zijn, kijk dan gerust even op de facebookpagina van Dijkvogels voor de vele foto's die zijn gemaakt!