• DIJKVOGELS SELECTIE EN DE VELDCOMPETITIE

  20 okt 2019
 • De selectie heeft alle veld tegenstanders na afgelopen zaterdag nu 1x gehad, met wisselende en soms tegenvallende resultaten nemen we met zowel het eerste als het tweede een bescheiden plek in de middenmoot in.

  Gisteren trokken we voor de derde keer dit seizoen richting het Amsterdamse. Deze keer belanden we in Diemen om het plaatselijke DKV Victoria te bestrijden.

  Het 2e speelde een redelijke 1e helft, ging met een voorsprong van 2 punten de rust in. Na rust werd het spel er niet beter op, en na een paar keer te hebben achtergestaan was het de ‘nestor’ van onze jonge ploeg Arjan die in de slotminuut de 14-14 binnen knalde. Uiteindelijk een punt gewonnen.  Dijkvogels 2 staat op plek 3, zaterdag wacht de eerste return, thuis tegen koploper de Vinken. 

  Dijkvogels 1 staat op een plek waar we voordat de competitie begon niet op gerekend en gehoopt hadden. Nederlagen tegen alle teams die boven ons staan, echter hebben we geen een keer het gevoel gehad dat we niet hadden kunnen/ moeten winnen. We staan vaak voor, maar in de 2e helft gaat het mis. We schieten veel, maar het percentage is veel te laag. 

  Vorige week een keurige overwinning op VZOD (15-9), en afgelopen zaterdag dus tegen hekkensluiter DKV/ Victoria. Een wedstrijd die we moesten winnen om zo naar de middenmoot te klimmen. Na een paar prima fases in de wedstrijd hebben we eindelijk de 20 doelpunten dit seizoen gehaald. Een keurige 8-20 overwinning. Verdedigend zijn we 1 van de betere teams in deze competitie, hopelijk is nu de ban gebroken en gaan we na 2 overwinningen op rij door met winnen.

  Zaterdag wacht koploper de Vinken, uit hebben we hier na een harde wedstrijd met 12-10 van verloren. Bij winst kruipen we naar de subtop en gaan we met een goed gevoel de zaal in.

  Ik nodig het publiek dan ook van harte uit om ons nog 1x voor de zaal te komen steunen. Vanaf 23 november zijn we weer te bewonderen in de “warme” sporthal.

   

   

  Erik Speijer