• Faciliteiten

  Veldperiode

  Gebruik Kastine
  De trots van onze vereniging is de Kastine. Deze is dan ook in de regel op zaterdag vanaf 9.00 geopend, alleen tijdens het veldseizoen, afhankelijk van het wedstrijdprogramma.
  Doordeweeks is de Kastine ook geopend vanaf de eerste training, tijdens en na de training.
  Verder is de Kastine geen kleedkamer, dus graag omkleden in de kleedkamers en de tassen graag achterlaten in het grote tassenrek in de hal. Tevens mag er niet gerookt worden in de Kastine.


  Gebruik kleedkamers
  Houdt de kleedkamers netjes. Ruim je rommel op en niet onbelangrijk, neem al je spullen mee na afloop. Het komt nog regelmatig voor dat er handdoeken, douchespullen en (sponsor) kleding achterblijven in de kleedkamers.


  Douchen
  Als vereniging kunnen we het douchen na een wedstrijd niet verplicht stellen, maar wij willen het wel promoten. Voor sommige kinderen is het wellicht in het begin wel een beetje eng, anderen maken er juist een heel spektakel van. U kunt beginnen uw kind bijvoorbeeld douche spullen mee te geven bij thuiswedstrijden, het went snel!


  Materialen
  De korfbalmaterialen zijn opgeslagen in het materiaalhok. Na de trainingmoeten alle materialen opgeruimd worden en weer in het materiaalhok geplaatst worden.

  Aan het begin van het seizoen krijgt elk team een vast aantal ballen, welke in de teamvakken in de ballenkar moeten worden opgeborgen. De aanvoerders of leiders van het team zijn verantwoordelijk voor de ballen/bijbehorende sleutels van deze ballenvakken. Bij het zoekraken van de ballen kan de aanschaf van een nieuwe bal in rekening gebracht worden bij het betreffende team.


  (Kunst)gras
  Op het kunstgras mogen geen schoenen met stalen noppen gebruikt worden. Wel mogen de
  grasschoenen met rubberen noppen gebruikt worden. Verder is glaswerk en roken op het kunstgras verboden. Ons kunstgrasveld is omrand met reclameborden. Ook daar zijn we trots op.
  Om de reclameborden ook zichtbaar te maken, is het niet toegestaan om voor de reclameborden te gaan zitten. Alleen de personen die recht hebben op een plekje op de reservebank (coach, teambegeleider, eventuele verzorger en de reserves) mogen binnen de afrastering verblijven.


  Speeltuin/speelhoek
  Het gebruik van de naastgelegen speeltuin is op eigen risico. Verder is er in de Kastine een speelhoek voor de allerkleinste. Voor de wat grotere jeugd is er boven een tafelvoetbal, airhockey en darts. Na gebruik hiervan stellen wij het zeer op prijs dat de kinderhoek en de ruimte boven netjes achtergelaten wordt.

   

  Zaalperiode
  Tijdens de zaalperiode, die duurt van begin november tot eind maart (afhankelijk van het seizoen en de vakantieperiodes) maken we gebruik van de gemeentelijke sporthal Maasdijk, waar we erg blij mee zijn. Bij gebrek aan een beheerder in de sporthal zijn wij als vereniging genoodzaakt deze taak gedeeltelijk op ons te nemen in de vorm van zaalwacht. Als huurder zijn we verantwoordelijk voor de hal en de kleedkamers, maar de sporthal is een openbare ruimte, dus als bestuurslid van dienst kunnen we niet overal te gelijk zijn om alles in de gaten te houden. We hebben dan ook de zaalwacht in het leven geroepen en doen daarbij ook een beroep op de ouders.


  Materiaal-hok in de sporthal
  Het materiaal-hok in de sporthal is verboden terrein op het moment dat Dijkvogels in de hal
  speelt of traint. Deze maatregel is helaas noodzakelijk omdat er regelmatig kinderen in het materiaal-hok aan het spelen waren. Hierdoor ontstonden soms gevaarlijke situaties en werden er vernielingen geconstateerd aan ons eigen materiaal en dat van andere verenigingen.

  Dat de kinderen nu ongetwijfeld ergens anders in de hal hun vertier zullen gaan zoeken is voor ons een vaststaand feit. Wij hebben al meerdere malen nagedacht over een geschikte speelruimte maar deze blijkt in de hal niet te realiseren te zijn. Wij willen echt niet alles verbieden maar het is uitermate vervelend, zeker voor de zaalwacht, telkens als politieagent te moeten optreden. Let dus zelf op uw kind(eren), de zaal en de tribune zijn geen speelplaats.