• Fijne feestdagen ....?!

 • Regelmatig kleppert deze tijd de brievenbus of piept je telefoon met allerlei soorten berichtjes, tekstjes, foto's, kerstplaatjes, zelfgeschreven wensen en natuurlijk de alom bekende grappige kerst (corona) filmpjes, toch fijn dat er even aan je gedacht wordt, op welke manier dan ook.

   

  Kortom de feestdagen van 2021 staan voor de deur ......We gaan het vast allemaal zo fijn mogelijk maken, in het klein, thuis met familie of toch met een heel team. Dit alles is aan jullie, rekening houdend met elkaar, maar hopelijk toch ook met die ander.

  Als deels net nieuw bestuur proberen wij het ook bij Dijkvogels zo fijn mogelijk te maken, maar ja dat de nieuwe corona variant hier wederom verandering in zou gaan brengen, hadden we toch niet op gehoopt .... 

  Gelukkig hebben we het eerste deel van de veldcompetitie af kunnen ronden, met zelfs weer een aantal keer heerlijke menuutjes, barbezetting en een schoon gebouw en kleedkamers, mogelijk gemaakt door jullie als betrokken ouders, leden en vrijwilligers, dankjewel hiervoor!

  De start van de zaal verliep helaas wat anders, maar hebben we toch nog iets kunnen doen, de Haagse Korfbaldagen voor de A1, selectie en G mixteam, een demo wedstrijd voor de G1 in Belgie, de Flugel startzaterdag, de eerste competitie ronde op 27 november, ronde 1 van de Kastine Klaverjas competitie, de Sint voor de jongste jeugd. Maar toen werd het weer stil......na 17 uur niet meer trainen/spelen, wat doen we nu?

  Fijn dat we de afgelopen 3 zaterdagen de sporthal goed hebben gebruikt door onderling te oefenen, te trainen en tussendoor nog wat competitie wedstrijden te spelen zowel uit als thuis. Dit alles helaas zonder ons altijd gezellige publiek en soms nog maar net een 3e helft in het sportcafe, want ook hier sluiten de deuren toch echt. 

  Om de vereniging gezond te houden, bedanken we dan ook de Rabobank voor het wederom mogelijk maken van de grootse landelijke Rabo Stemactie, veel verenigingen kunnen deze steun dan ook zeker in deze tijd goed gebruiken. Een paar klikjes doet wonderen!

  Nieuw dit jaar was de landelijke spaaractie van supermarktketen de PLUS, fijn dat onze Maasdijkse Plus onze sporters wil ondersteunen met een bijdrage en natuurlijk dat jullie zo trouw punten hebben gespaard bij het doen van je boodschappen. Stiekem ging er misschien toch wel is meer in het karretje, binnenkort zullen we dan ook de uitslag aan jullie bekend maken. 

  Tot slot onze alom bekende mandarijnen actie, letterlijk en figuurlijk vitamientjes van en voor de club. Helaas konden we niet gezellig met onze jeugd het dorp in voor de huis-aan-huis verkoop, maar is de online actie hiervoor een prima alternatief. Ruim 650 bestelde kistjes zijn er donderdagavond 16 december op het parkeerterrein van Dijkvogels opgehaald, met de auto, lopend of op de fiets door de drive thru, binnen een uur waren we los, fijn!

  En dan nu? Mogen we na 14 januari weer naar school, sporten, trainen en spelen? Wij weten het nog niet. Op de achtergrond wordt nagedacht over opties en alternatieven maar zijn we mede afhankelijk van onze trainers, het weer en de dan geldende maatregelen ....

  Laten we dan eerst maar even rustig stilstaan bij wat wel mogelijk is en gepast samen genieten van de Feestdagen.

  Tot zover allemaal bedankt voor jullie inspanningen voor onze vereniging, hopelijk tot snel weer ziens en blijf gezond.

  Laurens, Emiel, Daniëlle, Jeroen, Bas, Kasper, Laura&Laura, Arjan en Bianca