•  
 • Geslaagd Rolling Dinner 25 jaar G korfbal

 • Afgelopen zaterdag was het zover, ons eerste 25 jaar G korfbal feestje werd gevierd. Na het succes van een paar jaar geleden en het niet door kunnen gaan vanwege corona vorig jaar was het nu een mooi moment om het Rolling Dinner te herkansen. En het werd dan ook zeker weer een groot succes.

   

  Alle spelers en op drie na alle coaches verzamelden vanaf 4 uur in de versierde Kastine om daar met 9 auto's van ouders/begeleiding per tourbeurt te vertrekken richting Maassluis, Naaldwijk, De Lier, Hoek van Holland en 's-Gravenzande, maar natuurlijk ook ons eigen dorp Maasdijk. Door het oplossen van een rebus wist je waar je van het voorgerecht mocht gaan genieten. Van salades, soep met stokbrood tot carpaccio aan toe, was het overal gezellig zoals de foto's ons lieten zien.

  Na een uurtje was het tijd om verder te gaan voor het hoofdgerecht, nadat er weer een puzzel was opgelost. Ook hiervoor hadden de ouders/begeleiding zich flink ingespannen in de keuken, want de keuze was reuze. Risotto, lasagne, gevulde paprika, nassi, rijst met groentes, rode kool ovenschotel, boerenkool of zuurkool, wat een verwennerij en dat voor soms wel 10 gasten aan tafel. 

  Rond de klok van zeven uur reed iedereen richting Maasdijk en was daar nog een toetje voor ons allemaal, dit keer in huize Bankier. Een lekker ijsje met slagroom maakt het Rolling Dinner compleet, stichting Ons Buitenhuis dankjewel voor jullie bijdrage! Na een rondleiding door het gebouw en natuurlijk de kamers van onze spelers Wilfred, Sven en Nick te hebben gezien, werd het tijd voor de 3e helft in de Kastine. 

  Zanger Lorenzo was er helemaal klaar voor en heeft tot 11 uur een variatie aan muziek voor ons gedraaid en gezongen. Er werd lekker meegedanst en polonaise gelopen, kortom echt een feest! Tussendoor werden de ouders in het zonnetje gezet met een bos rozen, want zonder 14 adressen waar we aan mochten schuiven, kon dit Rolling Dinner natuurlijk niet slagen, dankjewel! Ook onze kleding sponsors werden niet vergeten, want kringloopwinkel de Habbekrats bestaat deze week 10 jaar, mede dankzij alle vrijwilligers ook daar, zijn zij zover gekomen. En familie v.d. Arend was deze week 50 jaar getrouwd dus reden voor een mooie orchidee als felicitatie en bedankje voor beide sponsors.

  Kortom een geslaagd eerste 25 jaar G korfbal jubileumfeest, waar we dit afgelopen weekend nog een uurtje langer van na konden genieten, dankzij alle betrokkenheid en hulp van ouders/begeleiding. Dankjewel!

  Voor nu gaan we ons opmaken voor het zaalseizoen, beginnend met de Haagse Korfbaldagen volgende week in de Schilp.

  Groeten van de G korfbal begeleiding.