•  
 • GESLAAGD SCHUTTERSTOERNOOI 2022

 • Wederom een zonnig jaar met nieuwe winnaars Autobedrijf van Staalduinen Schutterstoernooi 2022

  De 6e editie van het schutterstoernooi werd wederom een editie met zon en mooi weer, anders dan dat kennen we het niet; we houden het er maar op dat we dat gewoon verdienen 😉. Twee seizoenen hebben we het door corona moeten doen zonder onze gezellige eind dag, wat dus betekent dat het al drie jaar geleden was dat er massaal een balletje geschoten werd op ons sportpark. Dit zou ook betekenen dat er dus een gat zou ontstaan op de voorgevel van onze kantine, 'The Wall of Fame', waar normaal gesproken de uiteindelijke winnaars op worden vereeuwigd. Twee lege ruiten vonden we niets, vandaar dat de organisatie twee 'passende' winnaars voor deze jaren heeft benoemd. Of nou ja, winnaar is misschien niet helemaal het juiste woord 😉.

  Editie 2022 is van start gegaan met 124 koppels, verdeeld over 23 poules en 24 velden. Totaal zijn er 331 wedstrijden gespeeld en zijn er doelpunten gemaakt op 54 verschillende korven.

  Bij de jeugd behaalden Jaco & Silas een finaleplaats door zowel in de kwart- als halve finale nipt met 9-8 te winnen. In de finale speelden zij tegen het veel scorende duo Naud en Kayla, hoewel ook zij maar net de finale wisten te halen door de halve finale met 16-15 te winnen van Tom & Vera. Ook in de finale bleven Naud & Kayla veel scoren en hadden zij kennelijk geen last van spanning en werd het maar liefst 18-4, waardoor zij de terechte winnaar zijn van het jeugdtoernooi!

  Bij de senioren werden 2 finale rondes meer gespeeld, dus de weg naar de grote finale was een lange. Babet en Marieke bleken een stoïcijns duo en waren van geen enkele tegenstander echt onder de indruk. Zelfs tegen het ervaren duo Frank & Kasper raakten de dames, massaal gesteund door het publiek, niet in paniek. Colin & Fedor wonnen hun wedstrijden ook overtuigend, hoewel zij in de achtste finales er nog bijna uitvlogen tegen Joanne en Manon (14-13). Uiteindelijk leek het toernooi voor Babet en Marieke net een wedstrijd te lang te duren. Waar zij in de kwart- en halve finale beide keren nog 18 doelpunten wisten te maken, lukte het in de finale niet om er meer dan 10 in te prikken. De 14 doelpunten voor Colin & Fedor bleken voldoende voor de overwinning en daarmee slaapt de wisselbeker komend jaar voor het eerst in Maassluis. Helemaal verdiend natuurlijk, maar we hopen dat ie snel weer thuis komt 😉.

  De BBQ onder leiding van Sjaak leek wel geen last te hebben van de inflatie en hoge voedselprijzen, want wederom was deze bijzonder goed gevuld en verzorgd voor alle 280 eters! Met een fanfare, DJ en een zanger heerste er weer een ouderwets gezellig sfeertje op het Dijkvogels terras en heeft het hopelijk voor iedereen weer een mooie en leuke dag kunnen zijn.

  Bijna 50 verschillende mensen hebben ergens hun steentje bijgedragen op of rond deze dag, waarvoor mijn dank bijzonder groot is! Van op- en afbouwers, bar- en keukenpersoneel, de fotograaf, BBQ snijders en bakkers tot omroepers, speelschema makers, chauffeurs, palen sponsors (CKV Excelsior bedankt!) en natuurlijk toernooisponsor autobedrijf van Staalduinen.

  Lijkt het je leuk om te helpen bij het organiseren van dit evenement (jong of oud!!), schiet me dan gerust een keertje aan, want ik zoek hulp voor volgend jaar (jaaa, het is hartstikke leuk om te doen, maar met meer is het nog leuker!!!).

  De datum voor volgend jaar volgt zo snel mogelijk en dan hoop ik jullie allen weer te zien, ik heb in ieder geval weer genoten van editie 2022!

  Jeroen