•  
 • We zijn alweer bijna aan het einde van het korfbalseizoen 2023-2024. Dit seizoen hebben we al een aantal jeugdteams kampioen zien worden, zoals Dijkvogels D1 en E2 het eerste veld seizoen en de F1 zelf het eerste veldseizoen én het zaalseizoen. Voor het tweede veld seizoen kampioenschap zijn er nog een aantal teams hard bezig om met de winst er vandoor te gaan.

   

  Dijkvogels A2 staat op dit moment onderaan, maar kunnen met heel veel geluk nog kampioen worden. Als ze zaterdag winnen van VEO A2 en daarnaast Excelsior A2 verliest van Phoenix A2, zijn ze officieel met 3 van de 4 teams kampioen, dat is ook best knap.

  De meiden van de B2 zijn al officieel kampioen, gefeliciteerd toppers! Het is voor hun geen makkelijk korfbalseizoen geweest met een team van 7 spelers, maar ze hebben laten zien dat ze zelfs dan kampioen kunnen worden.

  Op dit moment staat Dijkvogels C1 bovenaan met 7 punten. Aanstaande dinsdag en zaterdag hebben ze nog wedstrijden te spelen, Als ze deze wedstrijd winnen zijn ze onverslagen kampioen in het tweede veldseizoen.

  Dijkvogels D1 maakt het wel onwijs spannend, zaterdag spelen ze tegen Die Haghe D2 de kampioenswedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd wordt kampioen. Vorige wedstrijd hebben ze verloren van Die Haghe, hopelijk pakt Dijkvogels deze keer de punten!

  Ook Dijkvogels E1 moet nog 2 wedstrijden spelen dit seizoen. Ze staan op dit moment 3e, maar de teams liggen ongelofelijk dicht bij elkaar. Met nog 2 keer winnen zijn ze er helaas nog niet, aangezien Valto E1 ook nog één keer moet verliezen. Het blijft spannend tot het laatste moment.

  Dijkvogels E2 is het enige team uit de jeugd met een poule die bestaat uit 7 verschillende teams, maar ze staan op dit moment wel bovenaan! Er staan nog 2 wedstrijden op het spel, als ze deze beide winnen zijn ze onverslagen kampioen het tweede veldseizoen. Deze wedstrijden zijn tegen VEO E3 en ODO E1, die op dit moment 2e en 3e staan. Ook dit blijft spannend tot de laatste wedstrijd.

  Kortom, de laatste zaterdag worden er nog een aantal belangrijke wedstrijden gespeeld, alle aanmoediging is welkom. En voor de teams: jullie zijn super goed begonnen dit tweede veldseizoen, maak het nu ook samen met je teamgenoten en jullie trainers nog goed af!

  Inmiddels zijn ook onze 4 G teams bijna klaar met hun competitietoernooien en hebben zeer zeker verdienstelijk gepresteerd. Elk team heeft 2 zaterdagen gehad, waar 2 wedstrijden op één dag worden gespeeld en zo komen zij ook aan onze 4 wedstrijden. Dijkvogels G2 wist vorige week in het verre Bennekom dan ook de titel te behalen en afgelopen zaterdag was het de beurt aan Dijkvogels G3, ook hier door 2 overwinningen een keurige 1e plaats behaald. Dijkvogels G4 eindigde als 3e in de poule van 4 en komende zaterdag mag de G1 het nog laten zien in Sliedrecht, tegen medeconcurrent Tempo, zet hem op!

  Maar we zijn er nog niet hoor, want bij de senioren kunnen Dijkvogels 3 en Dijkvogels 4 nog kampioen worden, zij moeten wel echt winnen om de champagne te kunnen ontkurken, dus ook hier nog spannende minuten te gaan!

  Namens de drie TC's heel veel succes allemaal deze laatste ronde!