• Sponsorkleding

  Sponsorkleding
  De sponsorkleding is eigendom van de sponsor. Wij zijn als vereniging verantwoordelijk voor deze kleding en vragen de leden om hun medewerking door deze kleding zo goed mogelijk te beheren.
  Hiervoor is dan ook een kleding regelement welke hieronder staat vermeld

  Schoenen
  Korfbal wordt zowel in de zaal als op het (grotendeels kunstgras) veld gespeeld. Iedereen heeft dus een paar zaal- en veldschoenen nodig, waarbij voor het laatste ook nog het onderscheid gemaakt kan worden tussen gras- en kunstgrasschoenen. Let bij aanschaf van de zaalschoenen vooral ook op de zool, deze mag beslist niet zwart zijn. Dit in verband met het mogelijk achterlaten van zwarte strepen op de zaalvloeren, waardoor toelating tot de zaal soms zelfs geweigerd kan worden.

 • Kledingreglement

  Wat is er voor kleding?
  Ieder nieuw, spelend lid kan bij ingang van het lidmaatschap contact opnemen met Kristel of Eveline via kleding@dijkvogels.nl om een trainingspak, shirt en broekje/rokje te komen passen. Eenmalig krijgen nieuwe leden ook een paar sokken met het Dijkvogels-logo. Deze sokken worden je eigendom en vallen niet onder de bruikleen-regeling.

  Wat betekent dat: in bruikleen?
  Tegen betaling van 40 euro borg krijg je een set kleding (shirt, broekje/rokje, trainingspak) in bruikleen. De kleding blijft eigendom van Dijkvogels. De borg is om ieder bewust te maken van (een gedeelte van) de waarde van de kleding. Deze borg krijg je weer terug als je je lidmaatschap beëindigt of een niet-spelend lid wordt. Voor leden die Algemeen Reserve willen blijven, bestaat de mogelijkheid om tegen betaling van 15 euro borg hun rokje of broekje te behouden.

  Wanneer betaal ik die borg?
  De borg voor het kledingsetje betaal je aan het begin van je lidmaatschap. 
  Als je je lidmaatschap beëindigd hebt en jouw kleding compleet en in normale staat ingeleverd hebt bij de kledingcommissie, dan krijg je de borg teruggestort. 

  Dat zijn mooie sokken: kan ik er nog een paar bijbestellen?
  Ja, de sokken worden door de kledingcommissie op voorraad gehouden en zijn te koop voor 9 euro.

  Waar kan ik een zwart inloopshirt kopen?
  Binnenkort komt een webshop online!

  Wat gebeurt er als ik iets kwijt raak?
  Bij zoekraken of ernstig beschadigen van de kleding dien je contact op te nemen met Eveline/Kristel. Het zoekgeraakte of beschadigde kledingstuk moet je betalen.

  Mijn rits is stuk, wat moet ik doen?
  Als je handig bent mag je de rits zelf vervangen of laten vervangen. Je kunt het kledingstuk ook afgeven bij de kledingcommissie. De rits zal gerepareerd worden, maar moet wel vergoed worden. Voor prijzen zie onderstaande tabel.

  Wat is de waarde van de kleding?
  Shirt:   37 euro
  Rokje: 32 euro
  Broekje: 16 euro
  Trainingsjas  t/m maat 164: 30 euro
  Trainingsbroek t/m maat 164: 20 euro
  Trainingsjas S t/m maat XL: 30 euro
  Trainingsbroek S t/m maat XL: 20 euro
  Rits vervangen broek: 8 euro, rits vervangen jas:16 euro 
  (via kledingcommissie, dit mag ook zelf uitgevoerd worden, mits er een gelijkwaardige rits wordt ingezet)

  Deze prijzen zijn voor alle leden even hoog.

  Vanaf september 2015 zal in het geval van schade aan een trainingspak van het oude model de helft van de waarde worden berekend. Ritsen mogen zelf gerepareerd worden of via de kledingcommissie. Hieraan zijn geen kosten verbonden, mits er geen sprake is van verwijtbare schade. Bij zoekraken van de kleding zal wel het volledige bedrag in rekening worden gebracht. LET OP: deze regels gelden uitsluitend voor de oude lijn trainingspakken. Voor de nieuwe trainingspakken gelden de volledige bedragen.


  Ik ga definitief naar een ander team: hoe krijg ik het juiste shirt/pak?
  Neem contact op met Eveline/Kristel van de kledingcommissie om een ander shirt en pak te regelen.

  M’n broekje/rokje/shirt/pak is te klein/te groot geworden. Hoe kom ik aan een ander?
  De kledingcommissie geeft via de informatiekanalen aan wanneer de ruilmomenten zijn.
  Door het jaar heen bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid om toch nog iets te ruilen. Maak dan even een afspraak met Eveline of Kristel.

  Ik moet invallen in een ander team: hoe kom ik aan een shirt?
  Ieder senior/A- team krijgt een aantal reserve-shirts. Per team wordt iemand verantwoordelijk voor deze extra shirts. De reserveshirts zijn de verantwoording van het hele team. Aan het eind van ieder seizoen worden deze shirts gecontroleerd. Als een shirt zoek is, zal het team dit gezamenlijk moeten vergoeden.

  Zijn er nog wastassen?
  In principe is ieder verantwoordelijk voor zijn/haar eigen shirt. Als een team toch met een wastas wil werken zijn zij hier zelf verantwoordelijk voor! Doe dan in de tas een lijst met de shirtnummers en de bijbehorende namen, zodat altijd duidelijk is van wie welk shirt is.

  En hoe zit het dan met de trainingspakken?
  Ieder wedstrijdlid heeft een trainingspak en shirt gekregen. Pakken en shirts kunnen gedurende het seizoen geruild worden door even een afspraak met de kledingcommissie te maken. Ook zijn er gedurende het jaar wat speciale ruilmomenten.

  Mag ik mijn wedstrijdkleding of trainingspak ook met trainen aan?
  Nee, de wedstrijdkleding en trainingspakken zijn alleen bedoeld voor gebruik rond en tijdens wedstrijden. Het trainingspak mag je wel aan doen naar de training toe, maar je mag er niet mee trainen. Voor de trainingen kun je beter een eigen trainingspak aanschaffen.

  Krijg ik als recreant ook een eigen kledingset?
  Nee, omdat recreanten in verhouding weinig wedstrijden spelen en de samenstelling van het team regelmatig wisselt, is hier gekozen voor een gezamenlijke tas met shirts en broekjes/rokjes.

  Hoe kan ik het beste Dijkvogels kleding wassen?

  • Laat kleding nooit vuil in de tas of wasmand zitten
  • Ritsen sluiten voor het wassen en kleding binnenste buiten keren
  • De witte shirts niet met gekleurde was mee wassen
  • Wasmiddel zonder bleekmiddel gebruiken
  • Gebruik liever geen wasverzachter
  • Nooit warmer dan 40° Celsius
  • Kleding niet wringen of schrobben
  • Na het wassen direct ophangen
  • Nooit in de droger
  • Niet chemisch laten reinigen
  • Niet strijken


  De kleding is uitsluitend bedoeld voor de wedstrijden en niet voor de trainingen. Trainingspakken worden maar kort gedragen, het is lang niet altijd nodig deze wekelijks te wassen.

  Contactgegevens Kledingcommissie
  Eveline Hanemaaijer en Kristel Dekker
  e-mail: kleding@dijkvogels.nl