• Lid worden!

  Lijkt korfballen jou ook leuk? Kom gerust een keer meetrainen! Stuur even een mailtje naar jtc@dijkvogels.nl, dan laten we de trainingstijden weten en zorgen we ervoor dat de trainer op de hoogte is.

  Onze minivogels (kinderen van 4-6 jaar) trainen op zaterdagochtend. Zij doen o.a. spelletjes, oefeningen met de bal en natuurlijk schieten op de korf. Zo leren ze spelenderwijs alvast de beginselen van korfbal. Van harte welkom om een keertje aan te sluiten. In de maanden september, oktober, april en mei zijn ze te vinden buiten op het korfbalveld, Lange Kruisweg 44F van 9.45 uur tot 10.30 uur. In de winterperiode vanaf half november t/m eind maart trainen zij in de sporthal van 9.00 tot 9.45 uur (tijden onder voorbehoud).

  Wil je graag komen korfballen bij Dijkvogels? Dat kan!
   
   
 • Korfbal Doelgroepen

  Korfbal wordt bij Dijkvogels al ruim 55 jaar gespeeld en is zoals jullie weten van oorsprong een gemengde sport, waarin 4 dames en 4 heren met elkaar samen spelen in 1 team. Bovendien wordt de korfbalsport gezien als een echte familiesport en is de indeling bij Dijkvogels als volgt:

  Wedstrijdsport: hiermee bedoelen we de selectie, bij ons is dat Dijkvogels 1 en 2, Daarnaast zorgt Dijkvogels 3 voor voldoende aanvulling bij de selectie en speelt de A1, B1 en C1, ook wedstrijdsport. Belangrijk hierbij is zeker de prestatie, maar dit kan natuurlijk niet zonder gezelligheid.

  Breedtesport: hieronder vallen Dijkvogels 4, de A2, de aspiranten en pupillen en onze G korfballers. Hierbij is vooral de gezelligheid van belang, maar onderschat ook de prestatie zeker niet.
  De overige korfbalvormen vind je hieronder verder uitgelegd.

  Minivogels
  Vanaf groep 1 bestaat er al de mogelijkheid om bij Dijkvogels te komen korfballen. Iedere zaterdagmorgen tussen 9.45 en 10.30 uur (veldseizoen), worden er spelletjes gedaan, met of zonderbal, maar ook schieten op de korf wordt natuurlijk al geoefend. In de zaal is de tijd afhankelijk van de aanvang van de eerste zaalwedstrijd in de ochtend.

  Recreanten
  Een keer per week op woensdagavond, trainen de recreanten, vanaf dit seizoen o.l.v. diverse trainers. De naam zegt het eigenlijk al, wilt u recreatief een potje korfballen dan is dit iets voor u. Het maakt niet uit of u al een hele korfbalcarrière achter de rug heeft of nog nooit een bal in handen heeft gehad: iedereen is welkom bij deze gezellige groep! De recreanten spelen af en toe een wedstrijd, meest op een doordeweekse avond en nemen ook deel aan een recreantentoernooi. Kortom geen verplichtingen op zaterdag, maar toch lekker bezig zijn!
  Voor meer informatie over recreantenkorfbal kunt u contact opnemen tc@dijkvogels.nl.

  G-Korbal
  Sinds september 1997 zijn we in onze regio actief bezig met de korfbalsport voor mensen met een verstandelijke of deels lichamelijke beperking.
  Op dit moment hebben we 34 G-leden, die elke woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur, zowel op het veld als in de zaal, bij onze vereniging trainen. Eveneens nemen we op zaterdag deel aan de diverse G-competities en gaan we ook graag naar toernooien en doen we aan Sinterklaas en andere leuke uitjes. Het is een gezellig groep, variërend tussen de leeftijd van 14 tot 55 jaar. De groep is inmiddels opgesplitst in meerdere teams, namelijk de G1, G2 en G3. Dit is gedaan om zo een ieder op zijn of haar niveau te kunnen laten sporten.

  Voor meer informatie over het G korfbal bij Dijkvogels kunt u contact opnemen via g-korfbal@dijkvogels.nl

 • Contributie

  Dijkvogels hanteert de volgende contributiebedragen voor seizoen 2022-2023

  Categorie Categorie Bond Bedrag per seizoen
  Senioren KORFBAL - Week / Veld  €                       225,00
  Junioren KORFBAL - Week / Veld  €                       187,50
  Aspiraten (C en B jeugd) KORFBAL - Week / Veld  €                       167,50
  Pupillen (F, E en D jeugd) KORFBAL - Week / Veld  €                       137,50
  Minivogels Kangoeroe Klup - Kangoeroe Klup/Kangoeroe Klup  €                         50,00
  G-Leden KORFBAL - Gehandicapt / Veld  €                       132,50
  Recreanten KORFBAL - Recreant / Veld  €                       105,00
  Algemeen reserves KORFBAL - Week / Veld  €                         90,00
  Niet spelende leden Vereniging  €                         50,00

   

  De contributie is exclusief de kosten voor een wedstrijdtenue (dus shirt én broekje/rokje). De borg voor kleding is €40,00. Kleding wordt door de vereniging geleverd en hoef je dus niet zelf aan te schaffen. Wel heb je nog sportschoenen nodig. Voor in de zaal (november tot en met maart) zijn dat zaalschoenen, voor op het veld (april tot en met oktober) zijn dat kunstgrasschoenen. Op korfbalshop.nl vind je diverse soorten.

  Opzeggen dient te gebeuren via de ledenadministratie (ledenadministratie@dijkvogels.nl). In verband met de teamindelingen vragen we je om dit vóór 1 mei te doen. Afmeldingen dienen uiterlijk vóór 1 juni van het lopende seizoen, schriftelijk (mag per e-mail) door de opzegger bij de ledenadministratie bekend te zijn gemaakt. Bij opzeggen na 1 juni, maar voor 1 juli wordt de helft van de contributie van het volgende seizoen in rekening gebracht. Bij opzeggen na 1 juli wordt de volledige contributie van het volgende seizoen in rekening gebracht.

 • Direct aanmelden

  Meld je dan aan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

 •  
  Wil je vooraf eerst wat meer informatie, mail dan naar ledenadministratie@dijkvogels.nl dan wordt u graag doorverwezen naar de juiste contactpersoon binnen onze vereniging.