•  
 • Met welke tussenstanden gaan we verder?

 • De vakantie is voorbij, de eerste trainingen en wat oefenwedstrijden zitten erop en dat betekend dat komende zaterdag de hervatting van de zaalcompetitie van start gaat. Benieuwd hoe het onze teams vergaat? Lees dan snel verder…

  Deze keer starten we ons verhaal eens andersom en wel met onze allerjongste leden, de minivogels. Zij openen met regelmaat op zaterdagochtend al vroeg de sporthal om samen met de roulerende trainsters Danique, Rhodee, Danielle, Evelien en Renate leuke spelletjes te doen, te oefenen met gooien en scoren in de korf.  En dat natuurlijk ook alle 10 in een mooi groen mini jubileum shirt

  Dijkvogels F2 heeft een zeer gevarieerde reeks achter de rug, zo was er een 7-0 verliespartij maar ook een overwinning van 26-7!  Er zijn inmiddels alweer 2 returns gespeeld, maar er zijn ook nog 3 tegenstanders die jullie nog  helemaal niet kennen. Dus is het afwachten wat voor soort teams jullie nog gaan tegenkomen. Maar jullie staan nu in ieder geval al op een heel verdienstelijke 3e plaats, hopelijk kunnen jullie nog een plekje stijgen en het ook de koploper nog een keer moeilijk maken! 

  Dijkvogels F1 zet de goede reeks van het veld (glansrijk kampioen geworden) in de zaal gewoon door. Er is ook in de zaal dus nog geen wedstrijd verloren. Jullie moeten echter wel waakzaam blijven voor concurrenten Valto en VEO, want die pakken ook erg makkelijk de punten! Kortom de eerste 2 zaterdagen in het nieuwe jaar moeten jullie gelijk volle bak; eerst uit tegen VEO en dan thuis gelijk weer Valto. Pas dan kunnen we echt zeggen waar jullie staan! Doe je best!

  Dijkvogels E2 werd op het veld kampioen enis nu wat hoger ingedeeld. Maar dit gaat jullie goed af. Refleks is duidelijk de beste in deze poule, maar de overige tegenstanders zijn allemaal wel goed aan elkaar gewaagd. Jullie staan op een 3e plaats, echt heel goed bezig. Het is wel een kleine poule dus het is jammer dat jullie iets meer vrij zijn dan de andere teams van Dijkvogels.  

  Dijkvogels E1 heeft maar 4 spelers en die moeten elke week 40 minuten aan de bak. Soms is de energie net even onvoldoende om bij te blijven en mee te scoren, waar andere teams de luxe hebben om wat meer door te wisselen en uit te rusten. Maar van aan de kant zitten leer je niets, dus aan het einde van het seizoen hebben jullie veel geleerd en een topconditie. En in jullie poule is het super spannend, dus alles is nog mogelijk!

  Dijkvogels D2 had het op het veld heel moeilijk, we hoopten op een poule met wat meer gelijkgestemde tegenstanders in de zaal. Dit valt toch beetje tegen, want jullie komen nog steeds veel D1 teams tegen. Het allerbelangrijkste is om nu bij de returns een betere uitslag te bereiken, want dan kan je zeggen dat jullie jezelf toch elke keer verbeteren en groeien. Bij korfbal (en sporten) gaat het niet alleen om winnen, maar ook om alle gezellige momenten met elkaar er om heen! Vergeet dat niet!

  Dijkvogels D1 speelt een leuk spelletje, maar kon nog niet op tegen Excelsior en ONDO. Er waren in deze wedstrijden genoeg verbeterpunten te vinden waarop weer getraind is. Dus in de returns kunnen jullie het deze tegenstanders hopelijk wel moeilijk maken. Alle andere teams in de poule zijn ook niet zomaar aan de kant geschoven, kortom veel aantrekkelijke potjes voor de toeschouwers! Veel succes de rest van het zaalseizoen.

  Er was eerst sprake van een Zeeland poule voor Dijkvogels C1, maar dit kon gelukkig worden omgezet. De tegenstanders zijn ook nu niet altijd in de buurt, maar er hoeven gelukkig minder kilometers te worden gemaakt. De nummers 1 tot 6 in de poule schelen maar maximaal 4 punten van elkaar dus als je de eindstand in deze poule kan voorspellen is dat heel knap. Ook jullie horen bij deze top 6, dus er is echt nog van alles mogelijk.

  Na het kampioenschap op het veld van Dijkvogels B2 dacht de bond die kunnen wel wat hoger gaan spelen. Nu hebben jullie het dus een stukje lastiger. Daar wordt je nooit minder van. Een aantal teams moeten jullie zeker in de returns nog een keer kunnen pakken, dan hebben jullie het gewoon heel netjes gedaan!

  Nou Dijkvogels B1, er zijn meer teams bij Dijkvogels die weinig winnen hoor! Dus geef het niet op! Jullie hebben vooral moeite met scoren. Bij de returns moeten jullie gewoon streven naar een betere verhouding; meer scoren en minder doorlaten t.o.v. van de heenwedstrijd en dan verbeteren jullie je ook gewoon. En probeer de fun ook uit andere gezellige momenten te halen, dat is ook goud waard.

  Bij Dijkvogels A2 in de poule steekt alleen Olympia er misschien een pietsie bovenuit, maar niets is nog gelopen want daaronder is het erg spannend. En in die spannende middenmoot daar staan jullie! Hopelijk een overwinning op Olympia, zodat het spannend blijft in de poule. Voor nu al heel goed gedaan, lekker bezig met zijn allen! Houd dit vast!

  Dijkvogels A1 hoopte nu bijna op de helft van de zaalcompetitiedenk wel wat hoger te staan dan nu. De uitslagen zijn erg wisselend, van net niet tot toch een te grote nederlaag met teveel tegen doelpunten. Allemaal dingen waar aan gewerkt kan worden en het is ook gewoon wennen om voor het eerst in de junioren te spelen waar het net allemaal weer een stukje fysieker is. Vanuit de underdog positie kunnen jullie heel veel tegenstanders lekker het vuur aan de schenen leggen, hopelijk zorgt dit nog voor veel verrassende returns! 

  Elk van de 3 G teams heeft inmiddels twee toernooizaterdagen achter de rug en er ook nog twee te gaan, waarvan er voor elk team nog 1 thuis in Maasdijk. Dijkvogels G1 en G2 zitten bij elkaar in 1 poule van 10 teams sinds dit seizoen, om zo wat meer variatie aan tegenstanders te kunnen bieden. Dijkvogels G1 staat bovenaan, op de hielen gevolgd door Tempo. Dijkvogels G2 heeft het net nog niet helemaal getroffen met de tegenstanders maar de op papier gelijkgestemden volgen nog dus wie weet klimmen jullie nog omhoog vanaf de 9e plaats.

  Dijkvogels G3 speelt in een poule van 5 en bezet keurig de 1e plaats, maar Vitesse zit er dicht op. Echter met nog vier wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Naast de competitie, oefenen we nog met de G2/G3 op 17 februari tegen een net nieuw opgestart G korfbalteam van Meervogels en komt Valto A3 op bezoek om te spelen tegen onze G1. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Valto A4 was in ieder geval een succes, ondanks een nipt verlies van 9-6.

  Maandagavond is het zaalmoment voor de recreanten om lekker bezig te zijn onder leiding van steeds roulerende trainers. Samen met het 5e hebben zij de kans om dan ook zeker een afsluitend partijtje te spelen. Gewoon altijd 1e of laatste van onderen, dat kan toch niemand zeggen?

  Helaas voor Dijkvogels 5 nog geen overwinning. Ook gewoon omdat het afronden niet lukt, want het aantal doelpogingen doet echt niet onder aan de tegenstander. Dank aan alle invallers tot nu toe, wat natuurlijk ook zorgt voor veel wisselende opstellingen. Junioren staan dan tegen ervaren senioren, maar dit gaat echt niet onverdienstelijk. Kortom, de moed niet verliezen. Aan de vernieuwde trainingstijd op de maandagavond ligt het in ieder geval niet!

  Yes, we hebben een koploper: Dijkvogels 4. Maar wel er gelijk bij zeggen…wat is het spannend in deze poule! Maar Dijkvogels 4 heeft ook nog een wedstrijd te goed en dan kan er een voorsprongetje worden gepakt. Leuk dat de oud selectiespelers hier ook hun weg hebben gevonden en met Laura aan het roer zijn de trainingen natuurlijk top en is ook de coaching prima op orde. Niet versloffen in 2024 en vol goede moed verder!

  Dijkvogels 3 durfde het aan om na 2 kampioenschappen in de zaal in de 4e klasse de overstap naar de 3e klasse te maken. Net voor de kerst werd van Weidevogels gewonnen, met 3 punten zijn jullie gelukkig nu van de onderste plaats af.  Een aantal teams in de poule is niet tegenop te boxen qua ervaring, maar er kan voor de returns wellicht nagedacht worden over een ander strijdplan. Succes!

  Tot nu toe verloopt het zaalseizoen wisselend voor Dijkvogels 2. Als jonge ploeg in een poule met allemaal "ervaren" tegenstanders, worden mooie overwinningen geboekt, maar helaas ook onnodige verliespartijen. Omdat de selectie niet gekoppeld is qua tegenstanders moeten jullie helaas af en toe je eigen wedstrijd opgeven om reserve te zitten en daardoor zijn er veel wisselingen binnen het team. Op de nummers 1 en 2 na, zit het allemaal erg dicht bij elkaar in deze poule dus de komende weken blijven knokken en de overwinningen binnen slepen, dan kan er naar boven gekeken worden en wellicht meer afstand genomen worden van de onderste ploegen. 

  Na het kampioenschap buiten werd er met een goed gevoel door Dijkvogels 1 aan het zaalseizoen begonnen. Helaas valt het tot nu toe allemaal nog niet echt de  kant op van ons vlaggenschip. Afgelopen zaterdag is er met een oefenwedstrijd in het Amsterdamse een start gemaakt aan het vervolg van de zaalcompetitie. Na de wedstrijd werd er nog een avondje Amsterdam aan vast geplakt, hopelijk staan alle neuzen weer dezelfde kant op en gaan er de komende weken de nodige punten gepakt worden om het zaalseizoen met een goed gevoel af te sluiten en te handhaven in deze klasse. 

  Alle teams, samen met jullie coaches, ouders, trouwe fans heel veel succes binnen en langs de lijnen en wie weet kunnen we in maart nog een aantal teams in de bloemetjes zetten.  

  groeten de TC's.