•  
 • Novembrrrr....

 • Vorig weekend dachten we nog wel heerlijk buiten te kunnen korfballen, maar wat waren we zaterdag blij met onze sporthal in Maasdijk, want brrrr wat was het ineens koud.

  Fijn dat we over zo'n ruime hal kunnen beschikken om in te trainen en te spelen. Niet voor iedereen wellicht altijd  op een even prettige tijdstip, maar gelukkig hoeven we het dorp niet uit. We zijn dan ook te gast in onze sporthal, dus laten we met elkaar voor zorgen dat we deze netjes gebruiken en elkaar er ook gerust op aanspreken als we iets zien wat anders of beter kan. Dit is niet alleen de taak van de zaalwacht, maar van ons allemaal. 

  Traditiegetrouw was er zaterdag onze Flugel start dag, de E en F jeugd samen met een leuke club minivogels trapten de ochtend af. Helaas vielen de eerste doelpunten niet aan onze kant, want het was het flink aanpoten tegen pittigere tegenstanders. Maar ook dat hoort bij oefenen voor de competitie die komende zaterdag weer echt van start zal gaan. Voor de andere teams viel het eveneens niet helemaal mee, maar zijn er toch nog wat schnittjes en Flugeltjes in Maasdijk gebleven. Flugel, namens Dijkvogels in ieder geval hartelijk dank voor jullie bijdrage!

  Natuurlijk kunnen we al onze wedstrijden niet beginnen zonder een scheidsrechter, fijn dat jullie er waren en ook komende zaterdagen weer inzetbaar zullen zijn. Want het valt niet altijd mee om het plaatje rond te krijgen, zeker nu er ook Dijkvogels wedstrijden door scheidsrechters van buiten worden 'ingepikt' zodat wij hierdoor niet aan onze eigen punten komen. We gaan in ieder geval komende periode van start met het opleiden/begeleiden van 9 jonge scheidsrechters voor onze jongste jeugd wedstrijden. Wil je hier je steentje aan bijdragen in de vorm van begeleiden of heb je interesse om als verenigings scheidsrechter aan de slag te gaan? Laat het ons als bestuur weten via onderstaand mail adres of schiet een van ons gewoon even persoonlijk aan.

  Een goede start van de zaalcompetitie was er afgelopen zaterdagavond voor ons Dijkvogels G mix team, want samen met twee spelers van Refleks en een combinatie van Sporting Trigon/Albatros mochten zij de finale spelen van de Haagse Korfbaldagen. In de HKV Ons Eibernest hal eindigde deze wedstrijd in een 2-1 overwinning en mochten ze de wisselbeker in ontvangst nemen, namens het bestuur van harte gefeliciteerd! 

  Inmiddels zijn ook de eerste twee rondes van de Dijkvogels Kastine Klaverjas competitie geweest en met een opkomst van 4 en 5 tafels kunnen er zeker altijd nog mensen aanschuiven. De volgende keer is vrijdag 2 december dit wordt een Sinterklaverjas avondje dus zorg dat je er bij bent en wie weet komt er nog wel een aardigheidje voor de dag van de Goedheiligman.

  En vergeet niet voor komende zaterdag je lederhose uit de kast te halen, want met een heuse Bierpul-schuif-competitie is gezelligheid gegarandeerd op het Dijkvogels Novemberrr fest in de Kastine! Wil je dit foute feestje niet missen? Kijk dan snel op de socials voor het laatste nieuws! 

  Tot slot, aanstaande maandag 28 november staat de bestuursvergadering op de agenda, dus mochten er nog tips of vragen zijn? Laat het ons weten via secretariaat@dijkvogels.nl en dan nemen wij ze mee!

  Veel succes weer allemaal in de zaal en graag tot ziens in de sporthal van Maasdijk!

  Namens het bestuur, 

  Danielle en Bianca