• Over Dijkvogels

 • Wat medio jaren 60 ergens onderaan "De Dijk" begon is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen vereniging met een stabiel ledenaantal van rond de 240.

  In beginsel werd er in "ons goede dorp" gekorfbald op een knollenveld. Een boerenschuur diende als kleedruimte, van een kantine was geen sprake. We spreken nu over de tijd dat korfbal nog in drie vakken gespeeld werd en er van een zaalcompetitie nog geen sprake was.

  Tegenwoordig wordt korfbal in twee vakken gespeeld, na de eerste veldhelft volgt de zaalperiode, waarna in april het buitenseizoen wordt afgemaakt. Het knollenveld is inmiddels ingeruild voor een kunstgrasveld. Daarnaast heeft Maasdijk een sporthal waar CKV Dijkvogels haar zaalcompetitie speelt.

  Korfbal is als (familie)sport op de kaart gezet. In gemeente Westland zijn meerdere korfbalverengingen actief, waarvan CKV Dijkvogels er een is. Wij durven te stellen dat wij, gezien het grote aantal jeugdleden, naast het aanbieden van korfbal ook een sociale functie vervullen binnen de dorpskern Maasdijk. In april 2015 zijn we dan ook verhuist van het vertrouwde Nollaantje, naar het sportpark aan de Lange Kruisweg. Inmiddels zijn we al weer helemaal gewend en hebben nu de beschikking over twee mooie kunstgrasvelden en waarbij onze Kastine een centraal middelpunt is voor vele activiteiten.

  Als vereniging is CKV Dijkvogels aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond. Binnen het KNKV vallen wij onder het district Noord-West. Voor meer informatie over het KNKV kunt u terecht op de landelijke website www.knkv.nl.

  Dijkvogels biedt ook korfbalmogelijkheden voor mensen met een (deels) lichamelijke of verstandelijke beperking. Voor meer informatie ga naar de  g-groep.