•  
 • Samen is leuker!

 • Inmiddels is het alweer februari en zijn we over de helft van de zaalcompetitie. De voorjaarsvakantie komt er nog tussendoor en met voor de meeste teams nog 4 speelrondes te gaan, is het nog even afwachten hoe een ieder zal eindigen. Het valt niet overal even mee, maar als we samen met je team en de coaches blijven trainen, dan kunnen we vast nog de laatste nodige zaalpunten scoren!

   

  Samen moeten we het doen. Dat was ook een van onze punten op de agenda van de bestuursvergadering van afgelopen week.

  Vast niet onopgemerkt gebleven is dat het scorebord in de sporthal, het na ruim 25 jaar dienst het nu echt heeft begeven, een dure investering waaraan ook een langere levertijd is gekoppeld. Dus we moeten vooralsnog met de hand de bordjes draaien voor de stand en de stopwatch meenemen om bij de juiste tijd te blijven.

  Al even geïntroduceerd, maar gewenst vanuit de sporthal om de tribunes te voorzien van hekjes en tussenplaten om zo valpartijen en eventuele ernstigere gevolgen te voorkomen. Dus als we samen zorgen voor het in en uit klappen van de tribunes en wanneer nodig het springkussen opzetten, is het voor jong en oud samen een feestje in de sporthal.

  Korfballen kan je niet zonder je teamgenoten, maar ook niet zonder materiaal, we zijn dan ook geschrokken van het flink aantal ‘ontvreemde’ ballen. De blauw-gele ballen voorraad wordt nu eerst ingezet en de oranje-wit ballen worden in overleg verdeeld. Zorg samen met je team dat je ballenvakjes compleet blijven, want anders valt er aan het einde van het seizoen straks een team rekening op de mat, laten we dat liever voorkomen toch?

  Met de grote zaal van de Naald vol met publiek was er 25 januari de uitreiking van de Westlandse sportprijzen, samen met ouders, onze sponsor de Habbekrats, trainers én spelers van de G2 en G3, wist de G1 hun nominatie net niet om te zetten naar een podium plaats. Maar het was gewoonweg weer een feestje om er bij te zijn, samen met grote groep Westlandse sporters!

  Samen met elkaar activiteiten ondernemen, georganiseerd door diverse Dijkvogels vrijwilligers/commissies, is leuker! Geef je van minivogel tot A dan ook snel op voor o.a. het Fit & Fun Festijn op zaterdag 17 februari, de gezamelijke buurt clubs A/B Party United bij Odo op zaterdag 9 maart, het bowlen op vrijdag 15 maart en het jeugdkampweekend  van 12 tot 14 april.

  De penningmeester en de ledenadministrie hebben samen de handen ineen geslagen en de contributiefacturen en eerste automatische incasso’s onlangs verstuurd. Mocht je in 2 termijnen betalen dan volgt deze nog in de maand april. Tot zover alvast hartelijk dank voor de contributies die al zijn voldaan.

  Deze keer niet helemaal ‘soeper’ gelopen, onze Dijkvogels soep actie. Meerder supermarkten stunten juist ook in deze tijd met aanbiedingen, maar dat neemt niet weg dat we samen toch 250 lekkere soepen hebben verkocht, dankjewel allemaal. Rik Steenks is de winnaar geworden van een kadobon van de Westgaag, want hij wist 18 stuks op zijn naam te zetten. Gefeliciteerd!  Als bestuur hebben we besloten uit te kijken, naast de binnenkort startende violenactie, naar een ander produkt. Heb jij een goed idee? Laat het ons zeker alvast weten.

  En tot slot! Nog even niet aan denken, maar toch gaan we binnenkort weer naar ons eigen veld en de Kastine. De materialen zullen  18 maart overgaan en vanaf dan zal er weer buiten getraind en geoefend worden, maar daar over later meer. Houd vooralsnog rekening met oefenwedstrijden op zaterdag 23 en 30 maart (paasweekend) en natuurlijk de veldcompetitie speeldagen 6 en 20 april, 11 en 25 mei , 1 en 8 juni.

  Graag tot ziens de laatste weken in de sporthal van Maasdijk.

  Groeten het DB Laurens, Emiel en Danielle. (secretariaat@dijkvogels.nl)