• Scheidsrechters

  Update 1 november 2020

  Bij Dijkvogels zijn op dit moment 2 KNKV-scheidsrechters actief, die bij andere verenigingen wedstrijden fluiten en een aandeel leveren aan de rompregeling. Bijna wekelijkse gaan onze KNKV-scheidsrechters Johan Kosse en Bert Pellikaan op pad en dit kan zelfs een flink stuk verder in het land zijn. 

  Bert Pellikaan fluit al sinds 1995 voor Dijkvogels en is in al die tijd opgeklommen tot hoofdklasse niveau (niveau 1). Deze wedstrijden fluit je niet alleen; samen met zijn vaste assistent  Jaap van den Heuvel uit Linschoten heeft hij dit ruim 9 jaar gedaan. Jaap raakte echter geblesseerd en zal niet meer terugkeren als assistent. Hierdoor is Bert zijn vaste maatje kwijt en mag Bert in zijn eentje alleen nog maximaal in de eerste klasse  (groep 3) uitkomen. 

  Johan Kosse, binnen arbitrage actief vanaf 1984, floot en beoordeelde jaren lang wedstrijden buitenshuis. Sinds 2019 besloot hij om zichzelf op wedstrijden in te schrijven. Johan is altijd erg betrokken bij de Rompregeling Arbitrageen als hij ziet dat de wedstrijden krap aan worden schrijft hij zich soms voor 2 wedstrijden elders in. 

  Laten we deze belangrijke vrijwilligers, net als alle andere, met respect behandelen, want ook zij steken veel kostbare tijd en kilometers in Dijkvogels! Een bezoek aan één of meerdere van hun wedstrijden is de moeite waard en wellicht nog leerzaam ook, jullie belangstelling wordt zeker gewaardeerd en wie weet kunnen zij jou nog voorzien van nuttige tips!

  Over de Rompregeling Arbitrage gesproken. Met de teamindeling voor het seizoen 2020-2021 komen Dijkvogels 1 t/m 4, de A1, de B1 en de C1 uit in wedstrijdkorfbal. Dat betekent dat het aantal thuiswedstrijden meetelt voor de verplichting onder de Rompregeling Arbitrage. In totaal zijn dat 47 wedstrijden.

  Sander van Nieuwkoop en Elize van Loenen zorgen middels een scheidsrechter-schema voor de invulling van scheidsrechters voor de overige teams. Bij Dijkvogels volgen we een systeem waarbij de seniorenteams en de A1 verantwoordelijk zijn om ongeveer zo'n acht wedstrijden per kwartaal te verdelen binnen het team.

  Heb je vragen over de spelregels of wil je ook eens kijken of het fluiten van een wedstrijd iets voor u/jou is? Of de wedstrijdtijden weten van Johan of Bert, stuur dan een mailtje naar jtc@dijkvogels.nl of tc@dijkvogels.nl, zij helpen je graag verder.