•  
 • Selectietrainers volgend seizoen ingevuld!

 • De TC is blij om te kunnen laten weten dat de selectietrainers/coaches zijn ingevuld voor volgend seizoen. Dennis Looijenstein blijft natuurlijk voor Dijkvogels 1, maar voor Dijkvogels 2 moesten we op zoek naar een nieuwe invulling. Na het een aantal jaren intern te hebben ingevuld, hebben we nu een nieuw persoon om aan jullie voor te stellen. We wensen Richard heel veel succes en plezier volgend seizoen.

   

  Hallo allemaal,

  Ik wil mij graag even voorstellen, misschien hebben een aantal mensen mij recent al even gezien op het veld. Maar hieronder korte omschrijving over mij en mijn korfbal verleden.

  Ik ben Richard Wensink, getrouwd met Cindy en vader van 1 zoon Charley.

  In het heel heel lange verleden (1984) ben ik begonnen met korfballen. Zoals dat wel vaker ging, werd ik mee gevraagd met een vriendinnetje om eens mee te komen doen. Ik ben toen meteen verliefd geworden en zo was ik al snel lid van korfbalvereniging Die Haghe (Kanaries).

  Ik heb hier de gehele jeugd met veel plezier gekorfbald. Begonnen in de Q1 (zoals dat toen nog heette) zo via de C1, de D1, de B1, de A3 en uiteindelijk uitgekomen in senioren 6.

  Ik leerde Dennis Looijenstein kennen via een collega van mij Jack. Beide korfbalden ze bij korfbalvereniging Ready. Dit was zo gezellig en meteen was ik verkocht en werd in de familie die Ready heette opgenomen.  Dit was in 1996, dus nog steeds de vorige eeuw.

  Bij Ready kreeg ik de keuze van de TC om naar de selectie over te komen of nog aan te sluiten bij een jong juniorenteam dat net over kwam. Ik heb er toen voor gekozen om met de nieuwe junioren te gaan spelen. Tot de dag van vandaag geen spijt van gehad omdat ik er vrienden voor het leven bij kreeg. We speelden op een redelijk niveau en dat was voor mij meer dan voldoende omdat we allemaal jong en gretig waren.

  Om een lang verhaal kort te maken kwam ik op latere leeftijd (31 jaar) pas in de selectie terecht. Dennis Looijenstein was coach van Ready 1 en Ferry Puijk coach van Ready 2, ik eindigde uiteindelijk in het tweede, ik werd natuurlijk op leeftijd gediscrimineerd (haha).

  Totaal 3 jaar selectie gespeeld en hier veel geleerd en vooral heel veel plezier gehad. Het gehele land door gereden van Heerenveen tot Eindhoven van Almelo tot Lelystad; met een kampioenschap met Ready 2 als hoogtepunt.

  Helaas vonden mijn knieën het naar 31 jaar korfballen rebounden het genoeg geweest en hielden ze mij aan de kant (versleten knieën). Ik ben mij gaan richten op het coachen en trainen van jeugdteams van de F1 tot de A1, alleen of met mijn zwager Leon of beste vriend Marcus.

  Genoeg over mijn verleden.

  Dit wordt mijn eerste seniorenteam wat ik ga coachen. En ik ben erg blij dat ik deze kans van Dijkvogels krijg.  Ik vertel elk team als coach: “Ga het veld in en ga plezier maken, de rest komt vanzelf wel. Zelf was/ben ik erg fanatiek en dit zal je me ook langs de lijn zien zijn.

  Wat ik ervan verwacht het komende seizoen is vooral inzet van de spelers, leergierig en plezier maken. De rest komt vanzelf. Had ik al verteld om plezier te maken, bij deze dan nog 1 keer dan.  Je kan en mag me altijd aanspreken als je vragen hebt of gewoon voor een praatje. Tot ziens op het veld! 

  Groeten van Richard Wensink