• Senioren & junioren nemen afscheid van seizoen 2021-2022!

 • Weten jullie het nog!? Vorig jaar speelden we het hele seizoen slechts 6 wedstrijden!

  Wat geweldig om nu te kunnen schrijven dat we een verkorte zaalcompetitie konden draaien en het hele veldseizoen compleet konden afmaken! Dat is natuurlijk waarom we trainen elke week; om op de zaterdagen de competitie met een andere tegenstander aan te gaan!

  Voordat we het seizoen definitief afsluiten met ons altijd zeer geslaagde Schutterstoernooi (het kan weer na 2 jaar dus heb je je al opgegeven?) maken we graag namens de TC de balans nog even op bij de senioren en junioren.

  Dijkvogels 1 sloot het veldseizoen zaterdag 18 juni jl. onder zonnige omstandigheden af met een 2e plaats, maar ook deze plaats was voldoende voor een promotie naar de 2e klasse! Koploper OZC was net niet te kloppen, met slechts 1 punt verschil werd het kampioenschap helaas niet bereikt. Als we de eindstand bekijken zien we dat op 3 tegenstanders na iedereen zeer aan elkaar gewaagd was in deze poule en dus was het elke week volle bak gaan om te blijven winnen!

  In de zaal was er een kleine competitie waar Dijkvogels 1 moest strijden tegen TOGO om lijfsbehoud in de 2e klasse te verdedigen. Het werd ongekend spannend de allerlaatste zaalwedstrijd, maar op doelsaldo werd het uiteindelijk in het voordeel van Dijkvogels 1 beslist. 

  Barry Albers heeft zoals eerder al geschreven besloten om afscheid te nemen na dit seizoen. Hij kan dit dus doen met opgeheven hoofd, hij laat Dijkvogels zowel op het veld- en in de zaal achter als 2e klasser.  Barry bedankt voor je inzet bij de selectie van Dijkvogels, het waren 2 seizoenen van uitersten met uiteindelijk een hele mooie afsluiting!

  We willen Patrick & Saskia van Koppen bedanken voor hun ondersteuning als teambegeleiders, jullie gaan nog door.

  Naast Barry zijn er helaas ook spelers die afscheid nemen of al hebben genomen bij Dijkvogels 1.

  Richelle van Koppen wil graag doordeweeks meer rust en minder verplichtingen. Maar het spelletje is nog wel veel te leuk, dus wil je graag algemeen reserve blijven en zo nu en dan beschikbaar zijn op de zaterdagen. Je maakte de overstap in 2017 naar de selectie en we zullen jouw snelheid en gedrevenheid zeker gaan missen in Dijkvogels 1! 

  Om nog eens een icoon te noemen, tenminste als het om Dijkvogels 1 gaat: Jeroen van de Beukel.

  In 2011 speelde hij al in de selectie, inmiddels zijn we ook 11 jaar verder. Hij besloot dat het seizoen 2020-2021 zijn laatste afscheidsseizoen ging worden, maar we weten allemaal dat dit seizoen door corona totaal in het water viel en een afscheidswedstrijd zat er niet in. Dit afgelopen seizoen ging hij op herkansing; hij is nog wel gestart met de selectie, maar moest door blessures al snel de strijd staken. En dus hebben we Jeroen nu al heel lang niet in actie gezien, terwijl we de jaren ervoor echt niet om hem heen konden. Je zorgde altijd voor behoorlijk wat reuring, inzet, gedrevenheid en doelpunten natuurlijk;  Het was dus nooit saai als Jeroen in de basis stond! Bedankt voor deze bijzondere jaren en veel succes met hardlopen en je nieuwe doelen die je hier wil mee behalen! 

  De middenmoot dat was voor Dijkvogels 2 zowel in de zaal als op het veld het hoogst haalbare. Altijd waren er een aantal teams in de poule die er flink boven uit staken en dan is dit resultaat gewoon prima!  Job stond het afgelopen jaar voor deze groep, na een overstap als coach van de junioren. Nu ga je echter stoppen en weer een nieuwe uitdaging aan ergens anders. Dat zal voor ons allemaal wel even wennen zijn, want inmiddels ben je wel een beetje een Dijkvogel geworden toch…?

  Bedankt voor al die ritjes naar Maasdijk als coach van de junioren, als inval-coach/trainer bij Dijkvogels 2 en ook 1 en ook was je soms scheidsrechter bij nood! Het allerbeste gewenst!

  We hadden het hierboven over iconen… ook Arjan Burgers ging tijdens dit zaalseizoen stilzwijgend richting Dijkvogels 4.  Geen grootste afscheidswedstrijd, wel overigens gelijk een kampioensschap te vieren bij Dijkvogels 4…. Arjan heeft sinds 2009! op eigen wijze en met eigen humor kleur gegeven aan heel veel speelminuten in de selecties afgelopen jaren. En wie met hem gespeeld heeft, moet zijn speelwijze,  humor en bijnaam natuurlijk kennen. Heel erg bedankt Arjan en succes in je nieuwe functie voor de groep in plaats van er tussenin!

  Wie Rick een beetje goed kent, weet dat hij het eigenlijk op zaterdag ook heel druk heeft met andere dingen. En dan gaat de verplichting om altijd aanwezig te zijn bij de selectie moeilijk samen. Dus kiest hij er nu toch voor te stoppen met korfballen. Emiel stond aan het begin ook als startende heer op de lijst, maar heeft nauwelijks meer speelminuten gemaakt i.v.m blessures.

  Floor K. heeft ook een baan die in het weekend verplichtingen geeft, zij heeft eerder dit seizoen uiteindelijk de rol als AR gekozen en heeft als vaste speler de selectie dus ook verlaten. Intussen kon zij al heel wat uurtjes als invaller bij verschillende teams maken. O.a. bijvoorbeeld naast Sanne die vanuit de selectie nu bij Dijkvogels 3 korfbalt. Iedereen hierboven genoemd; bedankt voor al die toffe jaren binnen de selectie!

  Waar zou Dijkvogels 3 zijn zonder hun coach Hester? De trainingen en zo mogelijk de coaching werden door haar verzorgd en daarnaast de wekelijkse puzzel om de bezetting rond te krijgen. Dijkvogels 3 is een van de meest roerige teams gebleken, maar het blijft echt een mooi stel bij elkaar. Dan weer een speler langdurig geblesseerd, dan weer een speler op stage of aan het werk in de weekend etc., spelers naar selectie, spelers terug uit de selectie… Nooit saai was het! Bedankt Hester voor al je inzet! Het team zal helaas verder moeten zonder Laura V. Haar enorme blessuregevoeligheid is een reden om haar korfbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen. Ook  Alex heeft aangeven fysiek te veel ongemakken te ervaren.

  Studie en/of werk hebben Michelle en Floor H. doen besluiten om niet meer als vaste speler op papier in dit team te willen aansluiten, hiervoor zijn ze te vaak afwezig.

  Alle spelers hierboven genoemd die gaan stoppen; enorm bedankt voor alle leuke sportieve momenten.

  Dijkvogels 4 moest het zonder vaste trainer en coach dit seizoen een beetje zien te rooien. Dat lukt aardig want in de zaal werd het kampioenschap binnen gehaald!  Er zit een bak ervaring in dit team dus veel dingen gaan op automatisme en de spelers matchen in het veld gewoon goed met elkaar en dan loopt het van zelf. Er vielen wel eens gaten in de bezetting, dus dank aan Danielle en Hester voor deze taak. Volgend jaar zijn er weinig veranderingen.

  Onder leiding van steeds wisselende trainers op de woensdagavond (Erik, Gerbrand, Walter, Laura, Mark, Sander, Elize bedankt!) werkte Dijkvogels 5 naar de zaterdagen toe. In verhouding hadden jullie echt wel regelmatig pech dat de tegenstander een paar dagen of 1 avond van te voren nog afbelde. Maar het is uiteindelijk meestal wel weer ingehaald dus jullie hebben voldoende wedstrijden kunnen spelen.  Jullie team blijft volgend seizoen compleet, alleen Mark Harwijnen heeft aan gegeven het fysiek niet meer te kunnen opbrengen. Het spelletje vind hij nog wel veel te leuk. We wensen Mark bovenal een fit en gezond lijf toe en hopen je nog eens te zien als supporter.

  De recreantengroep was voor het coronatijdperk behoorlijk gegroeid tot een leuk clubje mensen. De corona stop heeft er echter voor gezorgd dat er of andere prioriteiten zijn gekomen, andere bewegingsvormen zijn gekozen of dat het fysiek toch niet meer lukt om aan te sluiten. We hopen dat de spelers die er nog wel zijn toch op de woensdag leuke avonden hebben beleefd!

  De groep junioren van Dijkvogels A1 die volgend seizoen omhoog moet vanwege hun leeftijd, hoopte dit jaar nog 1 seizoen samen als junior te kunnen afsluiten en natuurlijk in de 1e klasse nog leuk te presteren. Het seizoen begon goed, maar helaas werd het in de zaal in de selectie zeer problematisch qua bezetting en zagen jullie Sam en Stef naar boven worden weggetrokken.  Dat was een enorme teleurstelling, maar jullie hebben de draad weer opgepakt in een vernieuwde samenstelling bij de heren en zo is het seizoen op een goede manier afgesloten. Tim & Laurens heel erg bedankt voor jullie inzet bij de dit team! Een aantal spelers zal nu doorstromen naar de selectie, eerdaags volgen de opstellingen voor volgend jaar.

  Dijkvogels A2 & …A3

  Het was een zeer moeilijke beslissing in overleg met JTC, kiezen we voor een krappe bezetting maar wel 3 A teams en dus veel speelminuten voor iedereen of gaan we voor 2 A teams met wat meer lucht? We kozen voor het eerste, we gunden na corona iedereen veel speelminuten.

  In het najaar op het veld ging dit goed, echter tegen het einde van de zaal toen de KNKV opeens toch nog een korte competitie ging opzetten bleek al snel dat dit geen haalbare kaart meer was door het doorschuiven van spelers uit de A naar de selectie.

  In een rap tempo werd besloten dat de A3 samen werd samen gevoegd met de A2 en zijn jullie verder gegaan als 1 team, wat verschillende emoties heeft opgeroepen. Arjan en Pepijn bedankt voor jullie aanpassingsvermogen! Ook willen we Brigit en Amber bedanken, zij waren door het opheffen van de A3 opeens niet meer nodig als coach/trainer.

  Judith Vahrmeijer stopt, eerder dit seizoen namen we ook al afscheid van Annabel van der Hoeven en Marit Groenheide. Bedankt voor jullie lidmaatschap en succes met de andere invulling van de zaterdagen.

  We hopen nu natuurlijk na dit lange betoog dat we niemand vergeten zijn! Anders maken we dit zeker nog goed in de nieuwsbrief die volgt voor de zomer. Maar voordat de zomer definitief van start gaat, zullen we eerdaags de opstellingen voor volgend seizoen publiceren.

  TC van Dijkvogels