•  
 • Seniorenteams nemen afscheid van seizoen 2023-2024

 • Het seizoen zit er op! Waar blijft de tijd!

  Namens de TC maken we graag nog even de balans op bij de senioren teams en laten we weten van wie we afscheid nemen.

   

   

  Dijkvogels 1 kende een bijzonder seizoen, tenminste zo kun je het toch wel zeggen.

  Voor het eerst een nieuwe opzet op het veld, met 2 kortere veldcompetities. In de herfst-veld-competitie pakte dit gelijk goed uit, een kampioenschap en dus van 3e klasse weer omhoog naar de 2e klasse! In het voorjaar op het veld werd de 2e klasse fluitend doorlopen, een mooie 2e plaats, zelfs kampioen Twist werd het lastig gemaakt.

  De zaalcompetitie had echter een ander verloop. In de 2e klasse werd in de heenwedstrijden maar niet gewonnen. Na de kerst keerde het tij en werd er in de returns wel gewonnen. Tot de allerlaatste zaterdag was het spannend of degradatie kon worden voorkomen. Ondanks winst kwam er geen goed nieuws uit de andere sporthal van de concurrent. Dus moet Dijkvogels 1 volgend seizoen in de zaal weer gaan knokken om opnieuw uit de 3e klasse te komen.

  Bij Dijkvogels 1 nemen we dit jaar afscheid van Youri Boekhout. Hij gaat naar DES in Delft, o.a. vanwege de reistijd die hem nu opbreekt. We willen je bedanken voor je inzet dit jaar bij de selectie en vinden het fijn om je nog eens te treffen langs de lijn of je als scheidsrechter nog eens in actie te zien! Veel succes bij je nieuwe club. 

  Dennis bedankt en succes volgend seizoen samen met Richard. En verder willen we natuurlijk Patrick & Saskia van Koppen bedanken voor hun ondersteuning als teambegeleiders! Jullie gaan volgend seizoen door en daar zijn we heel blij mee!

  Met veel jonge spelers die overkwamen uit de junioren is Hester gaan bouwen aan een stabiel Dijkvogels 2. De herfst-veld-competitie was goed voor een 2e plaats en in de zaal werd geknokt voor de plekken bovenin en dit resulteerde ook weer in een mooie 3e plaats. Het laatste stukje op het veld was dan weer even vervelend, slechts 1 overwinning en hier dus helaas een laatste plaats.

  Ondanks positieve evaluaties van de spelers is het voor Hester haar gezondheid beter om een stapje terug te doen. Daarom nemen we afscheid van haar als coach, maar dit geeft wel ruimte voor haar om zelf ook nog te blijven korfballen. Onwijs bedankt voor je leiding en training aan deze groep! 

  Dijkvogels 2 gaat verder afscheid nemen van Daan en Roos. Beiden blijven wel gewoon spelen, maar doen een stapje terug uit de selectie mede i.v.m. hun werk en studie in de zorg.  We zijn blij jullie te blijven zien spelen, bedankt voor de gezelligheid in de selectie.

  Dijkvogels 3  had een deal gesloten, op het veld in de 4e klasse blijven en in de zaal gaan we het eens in de 3e klasse proberen. Na 2 kampioenschappen in de zaal, kun je het altijd eens proberen niet waar. Het werd echter geen succes, want met een laatste plaats was dit avontuur van korte duur. Op het veld was er dan wel weer een kampioenschap! Dus ups en downs dit seizoen, er zou voor jullie een plekje moeten zijn tussen de 3e en 4e klasse in…

  Dank aan voornamelijk Denise die elke zaterdag zorgde dat de boel compleet op pad kon gaan! Geen vaste trainer en coach, maar af en toe een gasttrainer voor deze groep, bedankt!

  Laura H heeft aangegeven te willen overstappen naar de rol algemeen reserve. We hopen je nog regelmatig te zien natuurlijk!

  Laura V beet zich vast in een nieuwe rol, geen coach van de jeugd maar van Dijkvogels 4. Daar waren alle leden van dit team erg blij mee, want met leuke trainingen en een vast gezicht voor de groep op zaterdag bij de wedstrijd dat is natuurlijk super. Er zijn 2 goede en zeer spannende veldcompetities gedraaid (2x net geen 1e plaats), maar het zaalseizoen was wel een klapper: zaalkampioen in de 4e klasse! Dat was een leuk feestje!

  Complimenten aan het team voor de inzet, maar vooral Laura bedankt voor het regelen. Je gaat door als we “het compleet maken van het team” beter kunnen ondersteunen.

  We denken dat iedereen onderschat hoeveel tijd dit alle contactpersonen van de seniorenteams kost, dus nogmaals een compliment voor iedereen die dit op zich neemt.  Alle algemeen reserves en invallers bedankt.

  Floor K. gaat kiezen voor een rol als algemeen reserve, verder gaat iedereen lekker door. Bedankt Floor en hopelijk regelmatig tot ziens.

  De start van het seizoen was al incompleet bij de opstelling, slechts 6 spelers om mee te beginnen. Dat het elke week een flinke uitdaging werd voor Dijkvogels 5 kun je het beste aan Renee en Melissa K vragen. Zij hebben dit seizoen een record aantal whats-app berichten verstuurd waarschijnlijk. Toch complimenten, want na een lastige start op het veld, hoefde er daarna niet 1 wedstrijd meer worden verzet. De lijst van invallers is lang en zij zijn door jullie op een originele wijze bedankt! Kanjers!

  Er is goed nagedacht of jullie op deze wijze verder willen gaan, maar dat is niet verstandig met zo’n beperkte bezetting en er is ook geen zicht op extra aanwas. Richard gaat de club verlaten, maar wie weet kunnen we je nog is vragen om mee te doen, dankjewel!

  Jullie blijven graag trainen op de woensdag en gaan nu teams uitnodigen voor een oefenpot en ook proberen aan te sluiten bij een andere vorm van korfbal: recrestars:  dan kun je je inschrijven voor een 4 tegen 4 toernooi op de vrijdagavond bij steeds wisselende verenigingen. We hopen dat deze nieuwe vorm ook goed bevalt en tevens wat minder druk geeft. 

  De recreantengroep  is ook een leuk clubje bij elkaar met steeds wisselende trainers op de woensdagavond (Erik, Gerbrand, Walter, Laura, Mark, Sander, Elize bedankt!)

  Fijn dat een aantal recreanten Dijkvogels 5 regelmatig wilde aanvullen, zodat de wedstrijden door konden gaan. Graag ook weer tot volgend seizoen! Mocht je als oud lid na komend weekend nu denken, toch leuk om weer wat te doen, sluit dan gerust van 20.00 tot 21.00 uur, wij zijn er nog tot 3 juli.

  We hopen nu natuurlijk dat we niemand vergeten zijn en zullen voordat de zomervakantie definitief van start gaat, samen met de JTC de opstellingen publiceren. Dus tot snel!

   

  TC van Dijkvogels