•  
 • Sportieve G korfbal finale HKD

 • Afgelopen zaterdag stond in het teken van de Haagse Korfbaldagen finaledag. Na tien dagen korfbal, was onze Westlandse regio dit jaar goed vertegenwoordigd, want zowel Odo 1, Ondo 1, Valto A1 en ons G mixteam Dijkvogels/Refleks wisten de finales te halen in de HKV/Ons Eibernest hal aan de Steenwijklaan. 

  Voor ons zagen wij na een spannende pot ONDO 1 de beker winnen, dus tijd voor de combinaties van Dijkvogels/Refleks en Sporting Trigon/Albatros om ook het G-korfbal te laten zien aan het meegekomen publiek. Met muziek en lichten, mochten de spelers oplopen na het horen van je naam, altijd weer een feestje!

  Onder leiding van scheidsrechter Nico Hof werden er twee sportieve 12,5 minuten korfbal laten zien, waarin alle spelers mee hebben mogen doen. Mireille van Refleks zorgde al snel voor het eerst doelpunt aan onze kant en daarna bleef het lange tijd rustig qua scores, maar er waren mooie kansen genoeg aan beide zijdes. Echt in de allerlaatste minuten wisten Roy en Sebastiaan van Sporting Trigon er nog 2-1 van te maken en zo eindigde deze sportieve HKD G finale in een overwinning voor het Dijkvogels/Refleks combinatie team! De prijsuitreiking volgde al snel en mocht de grote wisselbeker mee naar Refleks, samen met een nieuw geschonken wedstrijd bal. Namens het KNKV kregen beide finalisten 15 vrijkaartjes voor de Ahoy zaalfinale in april 2023, dankjewel hiervoor!

  Wederom een mooie promotie van het G korfbal in de Haagse regio, waar inmiddels ook al wat meer G teams zijn gestart, HKV/OE, Weidevogels en Achilles, wellicht kunnen we voor elkaar nog wat betekenen in de toekomst.

  Dank ook aan het streamteam van Valto, fijn dat jullie het mogelijk maken dat er ook thuis meegekeken kan worden.

  Wie weet tot volgend jaar!

  G korfbal Dijkvogels begeleiding.