• Verslag Dijkvogels 3

 • Beste Lezer,

  Afgelopen donderdag was het zover, de grote wedstrijd waar iedereen op heeft gewacht:
  Dijkvogels 4 - Dijkvogels 3.
  We waren afgelopen zaterdag mondeling goed bij gepraat over dit team. Ze waren goed getraind en gaan voor goud. We werden ook voorbereid op eventuele actie waardoor wij onze concentratie konden verliezen. Eenmaal donderdag aangekomen bij de Kastine, bleek inderdaad dat ze bepaalde acties hadden ondernomen.

  Zo hadden ze bijvoorbeeld de jonge fans los gelaten op het wedstrijdveld. De fans waren uitbundig aan het spelen en schreeuwen. Het duurde ongeveer een half uur voordat alle fans het veld hadden verlaten. Helaas was dit niet ten goede gegaan van onze concentratie. Eenmaal opnieuw zoekende naar de focus gingen wij ons voorbereiden op de wedstrijd. Wat balletjes richting de korf, doorloopjes en afstand-schoten. We merkte dat het groepsgevoel weer wat terug kwam.

  Zoals jullie gewend zijn, zit korfbal in ons hart, maar de carrière in ons hoofd. Daardoor waren onze topatleten Alex Booner en Floor Hoogendoorn afwezig. Zodoende was Sam Ottevanger bereid hun plek in te nemen. SAM BEDANKT! Eenmaal warm voor de wedstrijd en weer licht gefocust konden we de wedstrijd ingaan.

  Tot onze verbazing liep Denise Leerdam bij de tegenstanders in het veld, deze dame heeft in de zomerstop met ons meegetraind en veel speler-specificaties ingewonnen, dit zou niet tegen goede komen voor het eindresultaat. Maarrrr tot onze nog grotere verbazing liep Hester, onze trainster waar we altijd vol lof over praten, ook bij de tegenstander. Dit was voor onze wereldreiziger Koen de druppel, hij haalde het team bij elkaar en probeerde de focus terug te winnen.

  Helaas was in de eerste helft de focus nog niet optimaal terug. Er werd een hoop geschoten, maar zonder resultaat. Uiteindelijk gingen we de rust in met een stand van 4-2 tegen. Na wat water, Koen-praat en een teamknuffel gingen we vol goede moed de tweede helft in. De messen waren geslepen.

  Er werd goed gespeeld, er werd zelfs meer gescoord. We waren in diepe focus, Amber had meermaals alles bij de afvang. Ze vloog letterlijk in de lucht; 1 , 2, zelf 3 tegenstanders waren haar niet te gek. Zodoende werden er telkens meer kansen, dichtbij de korf gecreëerd, met resultaat. Uiteindelijk werd de tweede helft afgefloten met 7-8 winst voor Dijkvogels 3.

  Het voelde goede om weer te winnen. Maar helaas moesten we ook accepteren dat de eerste en tweede helft bij elkaar opgeteld wordt. 11-10 verloren van Dijkvogels 4. Zo sportief als we zijn: Gefeliciteerd met de overwinning en succes aankomende seizoen.

  Om geen scheve gezicht te creëren, wil ik graag vermelden dat Hester zelf in Dijkvogels 4 speelt en uw 3e traint. Top hoe je dit combineert.

  Uw Derde