• Verslag Dijkvogels 3

 • Beste lezer,

  Afgelopen donderdag was er weer een training gepland van het grote derde, zoals wij gewend zijn hadden de jeugdspelers/fans onze korven klaar gezet. Zodoende hadden wij alleen onze eigen ballen nog nodig. Aangezien Alex Booner nog weinig getraind had de laatste maanden was hij bereid die te halen. Tom Mulder zat waarschijnlijk nog in een zoom-meeting met buitenlandse klanten, want hij kwam wat later. Onze Koen en Floor waren niet aanwezig vanwege studie en werk. Zodoende waren 5 dames aanwezig en 3 mannen. Aangezien Amber zaterdag niet aanwezig was, werd zij de training als man beschouwd. Ze deed dit erg goed en af en toe kwam er zelfs een kreet uit met een zware stem.
  De training werd gestart met wat kleine sprintjes, gevolgd door schoten op de korf. De sprintjes werden geen sprintjes meer, maar hardloop sessies. Zo werd voor Hester duidelijk dat niet iedereen even fit was als voorheen. Zo deden bijvoorbeeld Alex, Laila en Laura diverse oefeningen afsnijden en Tom Mulder deed alsof hij geblesseerd was. Uiteindelijk na een klein half uurtje afgemat te worden door Hester was het tijd om 1 tegen 1 te trainen. Hier werden de mannen en vrouwen gescheiden. Amber die de bewuste avond rondliep als manber, had hier heel veel zin in. Na wat gekreun en puf had ze der ballen bij elkaar geraapt en ging ze er vol in. Na 10 minuten was het tijd om de vakken te trainen. Hier werden we eerst bij elkaar geroepen. Hester had in haar hoofd 2 verschillende opstellingen. Die werden in de groep voorgelegd, tot onze grote verbazing lag ze de beslissing bij het team neer. Na een democratisch besluit was iedereen het unaniem eens over de opstelling. Deze opstelling belooft veel goeds voor de fans aanstaande zaterdag.
  Na wat partijtjes gespeeld te hebben zat onze training er weer op. Hierna werden nog wat drankjes genuttigd aan de picknicktafel. Tijdens de rondvraag van wie wat wou drinken, liet Michelle ons flink verrassen. Plots kwam er uit haar normaal zo zachte, pure en elegante stem een kreet. “Nee, ik hoef geen thee’’ . Het klonk alsof ze 30 jaar zware nel aan der lip heeft gehad. Iedereen die aan het trainen was op het veld en omstreken keek haar verbaasd aan. Er waren 3 seconden van akelige stilte. Nadat haar een ice-thee was beloofd, kon iedereen zijn training en/of gesprek voortzetten. Nadat wat geborreld te hebben gingen al gauw de eerste richting huis.

  Omdat onze fans normaliter alleen ons op afstand mogen bewonderen, wil ik ze graag wat meer bieden. Daarom roep ik in het leven Atleet van de week. Hierin worden meer ins en outs van de desbetreffende speler verteld. Deze week trappen we af met Laila van den Berg.
  Onze Laila is geboren op 16-09-1998 in Capelle aan de Ijssel, gelukkig werd er na 2 jaar al naar Maasdijk verhuist met haar ouders Tom en Anita. Door haar broer en vriendinnen is ze uiteindelijk op de korfbal gegaan. Zes jaar geleden heeft ze haar kleine grote liefde gevonden, namelijk Alec. Die het moet opboksen tegen Jeroen van den Beukel zijn knuffels, haar Dijkvogelscrush. Ze korfbalt het lekkerst met Alex Booner, dat komt omdat hij lekker lang is ;-). Ze denkt dat Tom Mulder uw topscoorder gaat worden en ze vind dat Richard Breure de beste aankoop van het team is geweest. Ondanks haar studie Geneeskunde Master hopen we haar niet tegen te komen als ze haar bijbaantje uitoefent, namelijk bij de CT en MRI aan het Erasmus. Niet omdat ze dat niet kan, maar omdat je dan wat mankeert. Je kan haar wakker maken voor de zondagavond van NST. Als ze 10 miljoen zou winnen, zou ze een mooi huis kopen met een grote tuin, veel mooie vakanties maken. Misschien mogen wij wel mee. Ondanks dat ze dan miljonair is, zou ze wel een leuk baantje willen doen. Misschien een baantje waar ze Origami mee kan combineren, namelijk haar bijzondere hobby. Dit waren de ins en outs van Laila en misschien kunnen jullie haar van de week wel real-life Feliciteren met haar verjaardag. We hopen Laila veel te kunnen zien schitteren op het veld en naast het veld tijdens de derde helft.

  Eenmaal aangekomen bij de wedstrijddag, namelijk de zaterdag. We moesten om 14:05 klaar staan om tegen ONDO te strijden. Er was verzocht om 13:15 aanwezig te zijn. Zoals u gewend bent van ons, lukte dat niet iedereen. Tom Mulder was drie minuten te laat en het halve elftal wat al een wedstrijd bij het vierde erop had zitten, was ook nog niet aanwezig. Gelukkig hebben ze ons niet te lang laten wachten. Na wat gebal op het achterste veld werd er duidelijk wat de vakken waren. In de aanval stond Alex , Richard, Brigit en Laura. In de verdediging Tom M, Tom H, Michelle en Danielle. Floor en Denise hielden het bankje warm en later zouden Thirza, Milou, Stef en Jasper hen vergezellen. Eenmaal het fluitsignaal van Erik Noordam gehoord te hebben konden we aan de bak. Al gauw kreeg Richard een korte kans die hij positief benutte, helaas vervolgd door een tegendoelpunt aan de andere kant. Tom H was daar niet van gediend en maakte van een lekkere afstand een doelpunt. Helaas had de tegenstander van Brigit daar van geleerd en deed dat eveneens. 2-2. Brigit was not amused en vervolgde ook met een afstandsschot, Laura vond dat mooi om te zien en deed dat gewoon na, zonder blikken of blozen. 4-2. Helaas was de tegenstander op zoek naar een doelpunt, na wat geheen-en-weer had de tegenstander van Richard geluk met een afstandsschot. 4-3. Tom H kreeg kort daarna een korte kans en benutte die. 5-3. Hierna wordt het wat onduidelijk op het geschreven blaadje. Dit komt doordat Laura erg vervelend viel tijdens een op het oog goede actie. Helaas ging het geschreeuw door merg en been. Al snel merkte we dat het serieus was en kwamen er hulptroepen van alle kanten. Haar knie werd maar dikker en dikker, helaas voor ons en u als fan zal dit niet ten goede zijn voor het aankomende seizoen. Nadat ze van het veld was getild en gewisseld werd door Denise kon de wedstrijd vervolg worden. Tot de rust werd er nog een keer gescoord door Tom M, Alex, Richard. Ook werd er nog twee keer gescoord door de tegenstander. Er is ook nog een ongeclaimt doelpunt in ons voordeel. Ik meen dat de schutter een dame was, maar goed we gingen de rust in met 9-5 in ons voordeel.
  Na wat slokjes water waren we klaar voor het fluitsignaal van Erik. Tom M had een speciaal watertje op en scoorde tweemaal achter elkaar vanaf een afstand. 11-5. Helaas was zijn watertje uitgewerkt, want hij liet er ook onmiddellijk twee door. Eenmaal weer in de aanval kon hij niks meer doorlaten, en vervolgde hij met een doelpunt in ons voordeel. Ja mensen u leest het goed; dat was de ronde van Tom Mulder. Hester zag dat Tom H, Brigit en Denise wat uitgedroogd waren en werden gewisseld voor Thirza, Milou en Stef. Niet gek, deze toppers hadden er al een wedstrijd opzitten. KANJERS. Stef had in zijn eigen wedstrijd nog niet genoeg gescoord en zette dit door in onze wedstrijd. Korte kans; 13-7. Eindelijk kon het andere vak weer aanvallen. Richard kon eindelijk zijn ei kwijt en scoorde twee doelpunten op afstand. 15-7. Stef had nog wat puf voor een afstandsschot met succes. 16-7. Ondertussen hing er al een wat relaxed sfeertje op het veld, ONDO wist dat ze niet meer konden winnen, Dijkvogels probeerde nog om de 17 te halen. Zonder succes. Tegen tegenpartij had nog wat energie en scoorde nog op afstand en via een doorloop. Dit was tevens ook de enige doorloop met succes in heel de wedstrijd. Uiteindelijk besloot Erik er een eind aan te maken en fluitsignaal volgde. Gewonnen!!! 16-9 .
  Na de tegenpartij bedankt te hebben ging de derde helft beginnen voor de meeste, helaas kon ikzelf niet aanwezig zijn. Ik had wel vernomen dat de Hamburgers heerlijk waren en er zelfs een echte dominee aanwezig was.

  Graag wil ik de volgende mensen bedanken:
  Erik, bedankt voor het fluiten.
  Tom H, Danielle, Denise, Thirza, Milou, Stef en Jasper, bedankt voor het invallen.
  Mevrouw van ONDO, bedankt voor het begeleiden van de geblesseerde Laura.
  Hester, bedankt voor het begeleiden van dit spektakel.
  En niet te vergeten, de toeschouwers, de fans, zonder u was dit niet gelukt!

  We wensen Laura veel beterschap namens het team.

  Volgende week staat Excelsior op het programma, spannend hun hebben deze week ook gewonnen.
  We zien u graag om 13:40 verschijnen bij Excelsior.

  Met Liefde geschreven
  Uw derde.