• Verslag Dijkvogels 3

 • Beste Lezers,

  Zoals in het vorige verslag te lezen was stond er voor afgelopen zaterdag een pittige wedstrijd op het programma. Zoals gevraagd waren er heel wat teamleden aanwezig afgelopen donderdag, maar Liefst 5 stuks!! Koen, Amber, Michelle, Brigit en Richard stonden netjes half 8 paraat. Helaas mocht onze coach, trainer, steun en toeverlaat Hester niet het huis uit vanwege een quarantaine dingetje. Dus we mocht met de toppers van de A2 meetrainen. Maar liefst 12 kanjers op 1 veld. We begonnen met 6 palen op 1 rij. In de eerste instantie werd hier niets mee gedaan. Er werd wel gevraagd om per 2-tal een bal te bemachtigen. Vervolgens moest je de bal gooien naar je kameraad, die hem vervolgens op de grond moest leggen, waar de gooier de bal weer moest ophalen. En dit allemaal met Rechts. U kunt zich vast wel voorstellen dat het er aardig chaotisch uitzag op de velden bij de kastine. Er werd zelfs vanuit de A1 gevraagd of we een stukje veld extra nodig hadden. Hierna werd er van gooier en vanger gewisseld, en daarna nog eens alleen met het linkerhandje. Nadat iedereen lekker warm was geworden gingen we wat met de korf doen. Wegtrekballen, korte kansen werden hier getraind. Zelf voor sommige een compleet vreemde oefening werd er opgedragen. De artisjok. Voor de mensen die dit fenomeen niet kennen. Het is een schijnbeweging, waarna een doorloop volgt. Als iemand weet waar de naam artisjok vandaan komt, ik ben namelijk erg benieuwd: 06-82213731. Na een half uurtje gingen we in partij-vorm verder. 4 tegen 4 tegen 4. Aangezien de A2 met 7 was en het 3e met 5 was Brigit bereid om met de A2 mee te ballen. Na wat lekker gebald te hebben , met hier en daar een doelpuntje gingen we richting de Kastine. Brigit haakte vrijwel direct af, dit vanwege de birth-day van Laurens de Jong. Nogmaals gefeliciteerd. Michelle bleef nog even voor de sfeer, maar het werk riep haar en was ook snel verdwenen. Koen, Amber en Richard hebben nog even wat gedronken en een soort van voorbeschouwing van de wedstrijd van aanstaande zaterdag gehouden. Er stond echt een pittige wedstrijd voor de boeg en wederom was het team niet compleet. Benieuwd waar dit ons gaat brengen.

  Deze week hebben we weer een heuze kanjer als Atleet van de week: Amber van Weije!!
  Amber is geboren op 20-19-1999 in de Lier, Haar ouders Wilfred en Gabrielle zette Amber zo vroeg als kon op de korfbal, net zoals haar zus Manon. Helaas voor ons was die niet op de juiste vereniging, dus haakte ze al na een paar jaar af. Koen Steenks die ze via-via kon zag haar schitteren op het schutterstoernooi en haalde haar over om het bij Dijkvogels te proberen. Tot op heden heeft ze hier nog steeds geen spijt van . Momenteel studeert ze voor verpleegkundige en werkt ze in de gehandicapten zorg. Amber zelf heeft niet echt bijzondere hobby’s, echter heeft ze met Koen Koornneef al drie jaar een relatie, dat is al vrij bijzonder op zich. Misschien om die reden durft ze ook niet te zeggen wie haar Korfbal-crush is. Samen met koen heeft ze wel een uniek nummertje, Can’t help falling in love – Haley Reinhart. Tijdens het beluisteren van dit liedje zijn die twee net twee jonge koeien die voor het eerst weer de wei in mogen. Amber heeft geen voorkeur met ze het lekkerst korfbalt, wel vind dat Richard de beste aankoop is van het seizoen en verwacht dat Michelle topscoorder van het seizoen gaat worden. Haar beste feestje ooit kan ze niet meer herinneren, waarschijnlijk door de alcoholische versnaperingen. Tijdens de vragenlijst kwam naar voren de Amber niet zo’n ochtend mens is, gelukkig spelen we de meeste wedstrijden in de middag. Verder is Amber een graag-geziene gast op de korfbal en in het veld. We hopen nog veel van haar te mogen zien, succes dit seizoen.

  Match-day
  Half 1 verzamelde we bij de kastine , sommige namen een broodje, sommige een bakkie. Er hing nog een relaxte sfeer. Eenmaal vertrokken richting de gevreesde Veo kwam de wedstrijdspanning stiekem toch een beetje binnen bij de meeste. Deze week hadden we weer 3-4 super invallers. Namelijk Levi, Floor, Wout en onze vaste invalkracht Annemiek. Helaas moest onze coach Hester zelf een balletje gooien, die kon dus niet aanwezig zijn. Geluk bij een ongeluk, Brigit zat met een lichte blessure en was bereid het team te begeleiden. We waren ruim op tijd bij Het haagse cluppie aangekomen. Na een warm welkom en flinke zoektocht hadden we een kleedkamer gescoord waar we een goed gesprek konden voeren. De tegenpartij’s doelsaldo loog er niet om, ze waren zuiver. We moesten alles op alles zetten om niet over ons heen te laten lopen. Na wat oppeppende teksten van Koen en Brigit gingen we gefocust de wedstrijd tegemoet. In de aanval begonnen Koen, Richard, Amber en Michelle. In de verdediging Floor H, Wout, Laila en Annemiek. Nadat we warm waren gelopen en de eerste balletjes de korf hadden geraakt was het zover. Nadat de scheidsrechter zijn fluitsignaal liet schitteren gingen we van start, Helaas was de tegenpartij zeer scherp en maakte meteen een afstandsschot. Michelle reageerde hierop met een DOORLOOP(in hoofdletters, want dit is de eerste doorloop die we benutten dit seizoen) Bravo Michelle. Helaas vond de tegenpartij dat niet zo bar en scoorde maar liefst 3 doorlopen en 4 afstandsschoten. 9-1 in ons nadeel. Gelukkig wist onze Wout eindelijk het korffie te vinden. 9-2. Helaas kwam daar een doorloop van de tegenpartij die benut werd. Koen kon het niet meer aanzien en slingerde de bal ook even in korffie. Helaas leerde de tegenstander van Floor daarvan, want die deed precies hetzelfde. 11-3 de rust in. We besloten even een hoek van het veld op te zoeken. Het spel ging helemaal niet slecht, maar we benutte onze kansen niet, helaas deed onze tegenstander dit wel. We realiseerde ons dat het eigenlijk best goed ging, maar we moesten nog wat harder knallen.

  Nadat de scheidrechter het weer tijd vond om te ballen, ging zijn fluit richting zijn mond, vervolgd door een flinke zucht lucht uit te blazen. Fuut tweede helft. We gaven vol gas en wisten maar liefst een kwartier lang het balletje uit het korffie te houden, helaas lukte de tegenstanders dit ook. De tegenstander van Koen wist een afstandsschot te benutten. Gelukkig wist Annemiek hierna een vrije bal te benutten. 12-4. Hierna merkte meerdere spelers dat ze al veel hadden gegeven. De benen werden moe. Zodoende kregen we weer een afstandsschot om de oren, gelukkig had Annemiek nog energie om ook een afstandsschot te benutten. 14-5. De tegenpartij had nog net wat puf over en scoorde er drie achter elkaar. 17-5. Gelukkig liep er een soort hercules genaamd Wout in het veld, zijn energie was nog lang niet op en bleef vechten. Dit werd beloond. Schitterend afstandsschot. 17-6. Koen zijn tegenstander gaf nog het laatste wat er in hem zat en wist ook nog te scoren. Doordat er in ons team een aantal keer gewisseld was bij de dames, had Amber nog de puf om het duel aan te gaan, dit leverde een vrije bal op, die benut werd. Tot slot wist de tegenpartij nog een doorloop te benutten. 19-7 in ons nadeel. De scheidrechter had genoeg gezien en besloot de wedstrijd te beëindigen. Hoe jammer het ook was, we bleven sportief en bedankte de tegenstanders voor de les en de scheids voor het in het gareel te houden van de wedstrijd.

  Ondanks dit spijtige verlies, wil ik toch mededelen, dat ik wel genoten heb van de wedstrijd, niet zozeer van de uitkomst, maar wel van het kameraadschap, de vechtlust en doorzettingsvermogen wat we met elkaar als team hebben laten zien. Als we dit zo doorzetten, zullen er mooie dingen gaan gebeuren bij dit team.

  Ik wil als eerst de top invallers bedanken voor het top-klasse korfbal wat ze hebben laten zien in deze wedstrijd, Annemiek, Wout, Levi en Floor , jullie zijn kanjers.

  Brigit bedankt voor het coachen en hopelijk tot snel in het veld
  Laila ondanks dat je niet helemaal fit was, top dat je het toch geprobeerd hebt. Beterschap
  Ook wil ik de rijders , shirtswasser bedanken.
  Laatste maar zeker niet de minste , U , de fans, bedankt voor het vertrouwen in ons.

  Aanstaande zaterdag staat er een leuke pot op menu, namelijk OZC. Hier spelen ook Dijkvogels 1 en 2. U bent van harte welkom, OZC, Enk 190 te Rotterdam om 12:30
  Tot dan!