•  
 • Zomerse start competitie …

 • Eerst zien en dan geloven zeggen we altijd maar, maar het was waar, afgelopen zaterdag was het toch ineens verrassend warm. Gelukkig niet kraakhelder, maar prima om te spelen en langs de lijn aan te moedigen. Een windje op ons veld zorgde zeker in de middag nog voor leuke bal effecten, maar liever een zonnetje dan regen. De nieuwe picknick banken zijn dan ook gelijk goed in gebruik genomen en worden deze week nog van een extra laklaag voorzien.

  Al vroeg zorgde onze jongste jeugd voor de bezetting van de kunstgrasvelden en scoorden de F2, F1, E2 en D2 samen maar liefst  37 doelpunten. Op het gras ernaast waren onze minivogels te vinden voor allerlei leuke spelletjes en wellicht al wat oefenen voor de F, leuk! Inmiddels maakte Dijkvogels G4 zich klaar voor hun thuis toernooi, met PKC, Wion en  nieuwkomer Victum uit Houten. Met 5 doelpunten voor de G4 in de eerste ronde was het een gezellig toernooi en dat voor het eerst op 2 velden tegelijk.

  De B1 en B2 hielden daarna de punten in Maasdijk, wat bij de A2 helaas niet lukte. Dijkvogels 4 maakte het onnodig spannend maar gelukkig konden de punten gedeeld worden. Tot slot Dijkvogels 5, tegen de jonge buren van Odo konden ze steeds een paar doelpuntjes voorblijven en werd er gelukkig af gefloten met een 11-10 overwinning, top! Zeker ook een dankjewel aan alle scheidsrechters die vandaag weer  (soms zelfs dubbel) van de partij waren, want zonder hen kunnen we gewoon niet beginnen! 

  Senioren 1, 2,  3, de A1 en E1 gaan op 20 april gewoon weer in de herkansing en de G2,  D1 en de C1 kwamen keurig terug naar de Lange Kruisweg met 6 verdiende punten.

  De competitie is deze periode helaas een gatenkaas mede door Ahoy, de meivakantie en feestdagen die in het weekend vallen. Probeer dan ook echt zo min mogelijk af te zeggen, dat scheelt ons wedstrijdsecretariaat een hoop ‘verzet’werk. Maar dit overkomt niet alleen Dijkvogels, alle clubs hebben hier mee van doen...

  Komend weekend staat het jeugdkamp op de agenda, de groep vertrekt vrijdagavond naar Heukelom om daar vast met alle begeleiding een leuk Cowboys en Indianen  weekend te hebben, veel succes en plezier allemaal, wij horen en zien  graag de verhalen en de foto's! Een groepje G spelers zal de zaalfinale in Ahoy bezoeken samen met KCR, als winnaars van de HKD finale 2023.

  Zaterdag 20 april hebben we dan weer een competitie ronde, gevolgd door een vrije zaterdag i.v.m. Koningsdag vallend op 27 april. Maar niet getreurd het Oranje Spektakel Maasdijk, maakt er samen met de voetbal en onze club weer een leuke dag van. Met de pubquiz op vrijdag 26 april, deze keer bij buur VV Maasdijk. Los hiervan, kan je ook meedoen aan de loterij die ten goede komt aan beide verenigingen, welke ook gezamelijk zorgen voor veel mooie prijzen. Wij zeggen doen!

  Het weekend van 4 mei is er geen competitie, maar wel op zaterdag 11 mei, ondanks dat dit het lange Hemelvaart weekend is.

  Natuurlijk trainen we in deze weken wel zoveel mogelijk door en vinden we het fijn dat we na het succes van vorig jaar weer mogen  aansluiten bij het Schoolkorfbaltoernooi van Ondo. Op woensdagmiddag 15 mei zullen er dan ook 13 teams meedoen en ons dorp Maasdijk vertegenwoordigen, voorafgaand aan een training op maandagavond 13 mei bij Dijkvogels.

  En tot slot volgen er dan nog de 3 competitie zaterdagen achter elkaar, 25 mei, 1 en 8 juni dus zorg dat je erbij bent! En natuurlijk ook bij het jubileum weekend van 13, 14 en 15 juni!

  Hopelijk houdt deze zomerse start nog een tijdje aan, wie zal het zeggen!

  Groeten het bestuur.