• G-Informatie

  G-korfbal bij Dijkvogels ...... 

  En dat inmiddels al 26 jaar, eigenlijk niet meer weg te denken bij onze vereniging en in onze regio van het Westland en omstreken.  Samen de sport beoefenen en daarnaast leuke en gezellige activiteiten ondernemen, dit alles op een respectvolle manier naar elkaar toe, binnen een vertrouwde en veilige omgeving. 

  Begonnen in september 1997 met een kleine groep, maar nu wekelijks actief met maar liefst 33 enthousiaste leden, die het prima naar hun zin hebben, ongeacht hun verstandelijke/(deels) lichamelijke beperkingen.

  Beperkingen? Wij zien juist graag de mogelijkheden! 

  Iedereen is bij ons welkom, of je nu een vorm van ADHD of autisme hebt, je een visuele of auditieve beperking hebt, je het moeilijk vindt om contact te maken of je graag aan teamsport wilt doen maar de reguliere korfbalsport net niet aansluit. Kom gerust eens kijken en wij denken graag mee wat bij je past. 

  De leeftijd van de spelersgroep, komend vanuit het Westland en omgeving, zoals Monster, Wateringen, Maasdijk, Hoek van Holland, De Lier, 's-Gravenzande en Maassluis, variëert momenteel van 18 tot ruim 60 jaar, maar jonger is ook zeker welkom!

  Met gemiddeld 14 vrijwilligers (per toerbeurt) en hulp van stagiares, proberen wij een ieder op zijn eigen niveau te laten trainen en spelen. De wekelijkse training op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur wordt goed bezocht en beginnen we eigenlijk altijd met een warming-up en uiteraard doen we gooi-, vang- en schotoefeningen.  

  Tot slot spelen we vaak een vorm van partijtje zodat we het wedstrijdelement niet uit het oog verliezen. Want we trainen niet alleen, maar doen ook mee aan de door de bond georganiseerde G-korfbalcompetitie. Momenteel draaien er bij de KNKV een  8-tal en inmiddels ook een 4-tal competitie, zodat ook verenigingen met nog een kleiner aantal leden mee kunnen doen aan wedstrijden.

  In deze competitie doen wij met alle 3 onze Dijkvogelsteams mee in de verschillende 8-tal poules waarin wordt gespeeld in toernooivorm, oftewel twee aparte wedstrijden van 25 minuten op één dag. Gemiddeld 1 keer per maand reizen we richting de omgeving van Rotterdam of spelen thuis op ons eigen veld (voor- en najaar) of in onze eigen sporthal van Maasdijk (winter). Uiteraard gekleedt in een mooi Dijkvogels trainingspak en wedstrijdshirt/broek/rokje.

  Sinds december 2016 is kringloopwinkel De Habbekrats uit De Lier onze shirt- en traininingspak sponsor, waarvoor onze hartelijk dank!

  De training/begeleiding van deze groep gebeurd door een groep enthousiaste vrijwilligers, zowel met als zonder korfbalervaring die per toerbeurt meehelpen met het trainen/begeleiden van deze spelersgroep. Uiteraard zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom, er kan aangegeven worden hoe vaak en wanneer je ingezet wil worden.  

  Het vervoer van en naar onze vereniging om te trainen is voor verantwoording van de spelers zelf; de leden komen zelf op de fiets of met de auto, rijden met elkaar mee of worden door de ouders of leiding/vrijwilliger van het tehuis of begeleidend wonen, gebracht of opgehaald. Als we een uitwedstrijd spelen dan zorgt de korfbalbegeleiding uiteraard voor vervoer naar deze vereniging vanaf ons eigen clubgebouw. Gelukkig hebben we een fijne groep ouders die voor het vervoer van onze spelers garant staan.

  De jaarlijkse contributie bedraagt € 140,00 per seizoen, waarbij de mogelijkheid bestaat om dit in meerdere termijnen te voldoen of te kijken naar andere opties via steun van de gemeente Westland / Vitis Welzijn.

  Naast het korfballen, worden onze gasten ook gevraagd om hand- en spandiensten te verrichten in de vorm van bardienst draaien, kleedkamers schoonmaken en verkoop van de violen voor de club. Gedurende het seizoen organiseren we een aantal extra activiteiten, waaronder bowlen, een etentje/BBQ, doen we mee aan de Haagse Korfbaldagen en het koppelschieten met heel de vereniging als afsluiting voor de zomervakantie.
  Ook nemen we deel aan landelijke G-korfbal evenementen zoals het NK (Nederlands Kampioenschap) of de Special Olympics, dit laatste vaak gecombineerd met een weekendje weg.

  We hebben een eigen facebook- en instagrampagina en bij teams kan je kijken welke kanjers er spelen in de G1, G2 en G3. 

  Kortom, wil je meer informatie over deze enthousiaste korfbal groep, een keertje komen kijken of gewoon vrijblijvend/gratis is een paar keer meetrainen? 

  Bel dan met Bianca Buitelaar 06-43242610 of mail naar g-korfbal@dijkvogels.nl

  Graag tot ziens!

   

  Trainingsinformatie:

  We trainen elke woensdagavond van 19.00-20.00 uur

  Eind augustus/oktober, buiten op ons kunstgrasveld, Lange Kruisweg 44 F

  November/maart, binnen in de sporthal van Maasdijk, Lange Kruisweg 44E

  April/juni, buiten op ons kunstgrasveld, Lange Kruisweg 44 F

   

  Update 1-3-2024