• G-Informatie

  Contactpersoon                                                             Info gewijzigd 1/9/2020
  Bianca Buitelaar
  06- 43242610
  g-korfbal@dijkvogels.nl

  Trainingen, elke woensdagavond van 19.00-20.00 uur
  September/oktober, buiten op ons kunstgrasveld, Lange Kruisweg 44 F
  November/maart, binnen in de sporthal van Maasdijk, Lange Kruisweg 44E
  April/juni, buiten op ons kunstgrasveld, Lange Kruisweg 44 F

  Wat is G-korfbal bij Dijkvogels? 

  Al weer ruim 23 jaar zijn wij bij onze korfbalvereniging Dijkvogels bezig met een steeds meer bekend rakende tak van de korfbalsport, namelijk het G-korfbal.

  Begonnen in september 1997 met een kleine groep, maar nu uitgebreid tot maar liefst 32 enthousiaste leden met een verstandelijke beperking of (deels) lichamelijke beperking, die het prima naar hun zin hebben!

  De leeftijd van de spelersgroep, komend vanuit omgeving Westland, zoals Monster, Wateringen, Maasdijk, Hoek van Holland, De Lier, 's-Gravenzande en Maassluis, variëert momenteel van 15 tot ruim 58 jaar en dat maakt het juist zo leuk. Met gemiddeld 15 vrijwilligers en hulp van stagiares, proberen wij een ieder op zijn eigen niveau te laten trainen en spelen. De wekelijkse training op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur wordt goed bezocht en beginnen we eigenlijk altijd met een warming up en uiteraard doen we gooi- en schotoefeningen.  

  Tot slot spelen we vaak een onderling partijtje zodat we het wedstrijdelement zeker niet uit het oog verliezen. Want we trainen niet alleen, maar doen ook mee aan de door de bond georganiseerde G-korfbalcompetitie.

  Daarin doen we inmiddels nu met alle 4 de teams mee aan het spelen in toernooivorm, gemiddeld 1 keer per maand. De wedstrijden worden veelal in de omgeving van Rotterdam of thuis op ons eigen veld (voor- en najaar) of in onze eigen sporthal  (winter) gespeeld. Uiteraard gekleedt in een mooi Dijkvogels trainingspak en wedstrijdshirt/broek/rokje.

  (** ivm het coronavirus is de competitie per 14-3-2020 helaas abrupt gestopt en is afgelopen week besloten ook niet te starten aan de 1e veld helft van het nieuwe seizoen 2020-2021, hoe jammer wij dit ook vinden voor alle sporters. Helaas geldt dit ook voor de zaalcompetitie, de risico's zijn te groot om elkaar in toernooivorm binnen te treffen)

  Sinds december 2016 is kringloopwinkel De Habbekrats uit De Lier onze shirt- en traininingspak sponsor, waarvoor onze hartelijk dank!

  De training/begeleiding van deze groep gebeurd door een groep enthousiaste vrijwilligers, zowel met als zonder korfbalervaring die per toerbeurt meehelpen met het trainen/begeleiden van deze spelersgroep.   

  Het vervoer van en naar onze vereniging om te trainen is voor verantwoording van de spelers zelf; de meeste leden rijden met elkaar mee of worden door de ouders of leiding/vrijwilliger van het tehuis of begeleidend wonen, gebracht of opgehaald. Als we een uitwedstrijd spelen dan zorgt de korfbalbegeleiding uiteraard voor vervoer naar deze vereniging vanaf ons eigen clubgebouw. Gelukkig hebben we een grote groep ouders die voor het vervoer van onze spelers garant staan.

  De jaarlijkse contributie bedraagt € 120.00 per seizoen, waarbij de mogelijkheid bestaat om dit in meerdere termijnen te voldoen.

  Naast het korfbalspel, worden onze gasten ook gevraagd om hand- en spandiensten te verrichten en organiseren we gedurende het seizoen een aantal extra activiteiten, waaronder bowlen, een etentje of BBQ.

  We hebben inmiddels ook een eigen facebook pagina en bij teams kan je kijken welke kanjers er spelen in de G1, G2, G3 en G4. 

  Ook doen we mee aan G korfbal toernooien, soms gecombineerd met een weekendje weg. Kortom, wil je meer informatie over deze enthousiaste korfbal groep?

  Bel dan met Bianca Buitelaar 06-43242610 of mail naar g-korfbal@dijkvogels.nl

  Graag tot ziens aan de Lange Kruisweg!