• G-Informatie

  Update 22-08-2022

  Contactpersoon                                                             
  Bianca Buitelaar
  06- 43242610
  g-korfbal@dijkvogels.nl

  Trainingen, elke woensdagavond van 19.00-20.00 uur
  Eind augustus/oktober, buiten op ons kunstgrasveld, Lange Kruisweg 44 F
  November/maart, binnen in de sporthal van Maasdijk, Lange Kruisweg 44E
  April/juni, buiten op ons kunstgrasveld, Lange Kruisweg 44 F

  G-korfbal bij Dijkvogels ...... 

  En dat inmiddels al 25 jaar, eigenlijk niet meer weg te denken bij onze vereniging en in onze regio van het Westland en omstreken. 

  Begonnen in september 1997 met een kleine groep, maar nu uitgebreid tot maar liefst 29 enthousiaste leden met een verstandelijke beperking of (deels) lichamelijke beperking, die het prima naar hun zin hebben!

  De leeftijd van de spelersgroep, komend vanuit omgeving Westland, zoals Monster, Wateringen, Maasdijk, Hoek van Holland, De Lier, 's-Gravenzande en Maassluis, variëert momenteel van 15 tot ruim 58 jaar en dat maakt het juist zo leuk. Met gemiddeld 13 vrijwilligers en hulp van stagiares, proberen wij een ieder op zijn eigen niveau te laten trainen en spelen. De wekelijkse training op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur wordt goed bezocht en beginnen we eigenlijk altijd met een warming up en uiteraard doen we gooi- en schotoefeningen.  

  Tot slot spelen we vaak een onderling partijtje zodat we het wedstrijdelement zeker niet uit het oog verliezen. Want we trainen niet alleen, maar doen ook mee aan de door de bond georganiseerde G-korfbalcompetitie.

  Daarin doen we nu met alle 3 de teams mee aan het spelen in toernooivorm, gemiddeld 1 keer per maand. De wedstrijden worden veelal in de omgeving van Rotterdam of thuis op ons eigen veld (voor- en najaar) of in onze eigen sporthal  (winter) gespeeld. Uiteraard gekleedt in een mooi Dijkvogels trainingspak en wedstrijdshirt/broek/rokje.

  Sinds december 2016 is kringloopwinkel De Habbekrats uit De Lier onze shirt- en traininingspak sponsor, waarvoor onze hartelijk dank!

  De training/begeleiding van deze groep gebeurd door een groep enthousiaste vrijwilligers, zowel met als zonder korfbalervaring die per toerbeurt meehelpen met het trainen/begeleiden van deze spelersgroep.   

  Het vervoer van en naar onze vereniging om te trainen is voor verantwoording van de spelers zelf; de leden komen zelf op de fiets of met de auto, rijden met elkaar mee of worden door de ouders of leiding/vrijwilliger van het tehuis of begeleidend wonen, gebracht of opgehaald. Als we een uitwedstrijd spelen dan zorgt de korfbalbegeleiding uiteraard voor vervoer naar deze vereniging vanaf ons eigen clubgebouw. Gelukkig hebben we een grote groep ouders die voor het vervoer van onze spelers garant staan.

  De jaarlijkse contributie bedraagt € 122,50 per seizoen, waarbij de mogelijkheid bestaat om dit in meerdere termijnen te voldoen.

  Naast het korfbalspel, worden onze gasten ook gevraagd om hand- en spandiensten te verrichten in de vorm van bardienst draaien, kleedkamers schoonmaken en verkoop van de mandarijnen/violen voor de club. Gedurende het seizoen organiseren we een aantal extra activiteiten, waaronder bowlen, een etentje, koppelschieten met de vereniging of een BBQ.

  We hebben een eigen facebook pagina en bij teams kan je kijken welke kanjers er spelen in de G1, G2 en G3. 

  Ook doen we mee aan G korfbal toernooien, soms gecombineerd met een weekendje weg. Kortom, wil je meer informatie over deze enthousiaste korfbal groep, een keertje komen kijken of gewoon vrijblijvend is een paar keer meetrainen?

  Bel dan met Bianca Buitelaar 06-43242610 of mail naar g-korfbal@dijkvogels.nl

  Graag tot ziens aan de Lange Kruisweg!